Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Το μοιραίο λάθος και τα φιμέ τζάμια – Όσα προηγήθηκαν της τραγωδίας

θάνατος-βρέφους-στην-άρτα-το-μοιραίο-λ-644318

Ανείπωτη θλίψη για την τοπική κοινωνία της Άρτας αλλά και για όλη την Ελλάδα έχει φέρει η είδηση του θανάτου του βρέφους 5,5 μηνών, το οποίο ξέχασε για περίπου 8 ώρες ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Το μωράκι πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, μένοντας κλεισμένο στο αυτοκίνητο και φορώντας μπουφάν, καθώς η μητέρα του το είχε ετοιμάσει ώστε να πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Ιδιαίτερα τραγικό για την υπόθεση είναι και το γεγονός ότι το εν λόγω όχημα που βρισκόταν το παιδάκι διαθέτει φιμέ τζάμια και κανείς περαστικός δεν μπορούσε να δει το άτυχο κοριτσάκι και να αποτρέψει το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Live News», ο 37χρονος πατέρας περιέγραψε πως συνέβη η αδιανόητη τραγωδία. Όπως είπε, το πρωί της Τρίτης (9/5) και γύρω στις 7:30 το πρωί έφυγε από το σπίτι του με το μωράκι.

Κατά τη διαδρομή, σταμάτησε να πάρει καφέ και συνέχισε την πορεία του. Όμως, τη στιγμή που έπρεπε να στρίψει αριστερά για να κατευθυνθεί στον βρεφονηπιακό σταθμό, εκείνος έστριψε δεξιά, ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στην εργασία του.

Όπως φέρεται επίσης να είπε ο ίδιος, το παιδί εκείνη την ώρα κοιμόταν και δεν το έβλεπε από τον καθρέφτη του αμαξιού. Έτσι, το κλείδωσε στο αμάξι και πήγε στην εργασία του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 27χρονη μητέρα του μωρού, ήταν εκείνη που συνήθως πήγαινε το παιδί στον σταθμό τα πρωινά. Φέρεται μάλιστα, να ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας ανέλαβε να το μεταφέρει ο ίδιος.

Σε ειδικό θάλαμο ο πατέρας – Φρουρείται από αστυνομικούς

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους, παραμένει σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Άρτας, όπου βρίσκονται μαζί του αστυνομικοί 24 ώρες το 24ωρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συχά ξεσπάσματα και προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι γιατροί του έχουν χορηγήσει γι’ αυτον τον λόγο κατασταλτικά χάπια.

Αλλά και η μητέρα του μωρού παραμένει επίσης σε ειδικό θάλαμο με τους συγγενείς της να βρίσκονται στο πλευρό της, ενώ έχουν φτάσει στο νοσοκομείο ψυχολόγοι από τα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 37χρονου πατέρα του μωρού, έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το βρέφος θα βαφτιστεί πριν την κηδεία του

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο,, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί -κάτι που δεν έχει γίνει- και για αυτό πριν από την κηδεία θα προηγηθεί η βάφτιση.

Το βρέφος θα βαφτιστεί Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας. Τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει αεροβάπτισμα, όποτε η διαδικασία θα γίνει κανονικά.

Η διαδικασία βάση της εκκλησίας, δεν επιτρέπει βάφτιση όταν κάποιος είναι νεκρός. Όποτε στην ουσία θα διαβαστεί μια ευχή με το όνομα που θα πάρει το μικρό κοριτσάκι.

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook