Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Σήμερα στην Θεσσαλονίκη η νεκροψία-νεκροτομή

θάνατος-βασίλη-μάγγου-σήμερα-στην-θεσ-1075233

Σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε πρόωρα την Δευτέρα στο σπίτι του.

Ο Βασίλης Μάγγος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από την μητέρα του, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την αστυνομία την Κυριακή 14 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της προηγούμενης ημέρας (13/6) κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE/ΑΓΕΤ στον Βόλο.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει παρουσία εισαγγελέα, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ, παρά την επιθυμία της οικογένειας να γίνει στη Λάρισα και τις καταγγελίες του πατέρα του 27χρονου σχετικά την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η αρχική ενημέρωση ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα δεν λειτουργεί νεκροτομείο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, όμως, η οικογένεια του νεκρού έψαξε και ενημερώθηκε πως θα υπάρχει ιατροδικαστής διαθέσιμος για να κάνει τη νεκροτομή στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση που βιάστηκε να βγάλει από χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία στην ουσία προκαταβάλει το αποτέλεσμα του πορίσματος του ιατροδικαστή, αποκλείνοντας κατηγορηματικά κάθε σχέση του θανάτου του 27χρονου με τον ξυλοδαρμό του ένα μήνα πριν.

Στην ίδια ανακοίνωση βέβαια δεν δίνει την παραμικρή απάντηση σχετικά με το εάν έχει γίνει η παραμικρή έρευνα μετά την δημόσια καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του που είχε κάνει ο ίδιος ο Βασίλης Μάγγος, παρότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που αποτυπώνει τη βαρβαρότητα της επίθεσης που δέχτηκε ο 27χρονος.

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι ο 27χρονος βασανίστηκε και στο αστυνομικό τμήμα, όπου τον μετέφεραν αλλά τον άφησαν να φύγει, επειδή διαπίστωσαν πως θα έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά, είχε σπασμένα πλευρά, αίσθημα ασφυξίας και θλάση στο συκώτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook