Θάνατος της 47χρονης Νεκταρίας από την Κρήτη: Αναλγησία, έλλειψη συντονισμού και απίστευτα λάθη ενός ολόκληρου συστήματος

θάνατος-της-47χρονης-νεκταρίας-από-την-κ-1009198

Μια δυνατή γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας από την αναλγησία, την έλλειψη συντονισμού και τα απίστευτα λάθη ενός ολόκληρου συστήματος.

ΕΚΑΒ, νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα εγκλωβισμένα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.

Η Νεκταρία Φραγκουλατζή 47 χρόνων που αναζητούσε η εκπομπή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, είναι το νέο θύμα τους. Βρέθηκε από το «Τούνελ» νεκρή στα αζήτητα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» σχεδόν δυο βδομάδες μετά την εξαφάνισή της.

Είχε χαθεί από το σπίτι του φίλου της στο Περιστέρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου.

Νεκρή δίπλα στο σπίτι της…

Η αδελφή της Νεκταρίας, που τη φιλοξενούσε στο σπίτι της στα Σεπόλια, είχε μιλήσει στην κάμερα του «Τούνελ» δείχνοντας το δρόμο που θα ακολουθούσε όταν θα επέστρεφε από τον φίλο της σ’ εκείνη. Εκεί δίπλα στο σπίτι τους, άφησε την τελευταία της πνοή, την βρήκαν τηλεθεατές της εκπομπής και στη συνέχεια γράφτηκε η τραγωδία.

Η αυτόπτης μάρτυρας που μαζί με μια γειτόνισσά της κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ειδοποίησαν το «Τούνελ» και άναψε το φως στο σκοτάδι.

«Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα μια γυναίκα στο δρόμο πεσμένη, ήταν ακίνητη. Περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο και το 100, αλλά τίποτα… Το ΕΚΑΒ άργησε κοντά μία ώρα και η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αναγνώρισε η αδελφή της…

Το «Τούνελ» οδήγησε τα αδέλφια της Νεκταρίας στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τηλεθεατών, βρισκόταν η άγνωστη νεκρή γυναίκα των Σεπολίων.

Η Γιάννα Φραγκουλατζή, μπήκε τρέμοντας στον ειδικό χώρο και βγήκε κυριολεκτικά «άδεια»… Η νεκρή, ήταν η αδελφή της. Την αναγνώρισε η ίδια…

«Δυστυχώς είναι η Νεκταρία, ήλπιζα πως κάτι άλλο είχε γίνει, δεν το περίμενα πραγματικά. Το υπόσχομαι στον εαυτό μου να μάθω τι έχει συμβεί. Είναι δικό μου κομμάτι, έχασα το κοριτσάκι μου», είπε συγκινημένη στην κάμερα του «Τούνελ».

Την εγκατέλειψαν στο δρόμο;

Το «Τούνελ» βρέθηκε ξανά στη γειτονιά της άτυχης Νεκταρίας μετά τις εξελίξεις.

Κάτοικος της περιοχής είχε περάσει λίγα λεπτά πριν από το σημείο, αλλά δεν την είχε δει. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να την άφησαν εκεί.

Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή της γυναίκας που ήταν δίπλα της την ώρα που ξεψυχούσε.

«Βγήκα στις 06:28 το πρωί από την πολυκατοικία μου και είδα μια γυναίκα πεσμένη στο δρόμο. Κάλεσα το 100 και αργότερα το ΕΚΑΒ. Προσπαθούσε να αναπνεύσει, δε μου απάντησε ποτέ, αλλά ήταν ζωντανή. Το ασθενοφόρο δεν ερχόταν και εγώ στο μεταξύ της έτριβα το χέρι και την καρδιά, μήπως καταφέρω να κάνω κάτι. Κάποια στιγμή κατάλαβα πως η γυναίκα έχει φύγει… Πέθανε στα χέρια μου. Είναι συγκλονιστικό και τώρα που το σκέφτομαι. Το ασθενοφόρο ήρθε σχεδόν μια ώρα αργότερα», είπε συγκινημένη.

Τα αίτια του θανάτου της θα φανούν στη νεκροτομή που θα γίνει.

Πηγή: anikolouli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook