Θάνατος παντού στις ΗΠΑ – 1.169 νεκροί από τον κορονοϊό σε μια μέρα

θάνατος-παντού-στις-ηπα-1-169-νεκροί-από-τ-1022269

Δεν το χωρά ο νούς! Οι ΗΠΑ «έσπασαν» ένα θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ. Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία, η χώρα καταγράφει στον πιο βαρύ απολογισμό που έχει καταγραφεί σε μια μέρα οπουδήποτε αλλού. Σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 30.000 νέα κρούσματα.

Η λίστα του θανάτου στις ΗΠΑ μεγαλώνει καθημερινά και κάθε απολογισμός είναι καλά πολύ βαρύτερος από τον προηγούμενο. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποτίμησε την απειλή και φαίνεται ότι ο κορονοϊός τον «εκδικείται.

Δεν έχει ξαναγίνει σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε καν στην Κίνα απ’ όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός τη φονική εξάπλωσή του. Τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς σοκαριστικά: 1.169 θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από τις από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη.

Πλέον, αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον φτάσει σε 5.926.

Το προηγούμενο θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε κράτος είχε καταγραφεί την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει μέχρι σήμερα υψηλότερος στην Ιταλία (13.915) και στην Ισπανία (10.003) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε προχθές ότι η πανδημία θα στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 έως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Από την Τετάρτη ως την Πέμπτη το βράδυ στις ΗΠΑ καταγράφηκαν επίσης 30.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε πάνω από 243.000, πάντα σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, πλέον έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, καταγράφοντας το ένα τέταρτό τους.

Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη. Το «Μεγάλο Μήλο» θρηνεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.

Πάνω από 1,3 εκατ. τεστ έχουν γίνει στη χώρα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. «Κάνουμε πλέον πάνω από 100.000 τεστ την ημέρα», υπερθεμάτισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα «περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου» τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και κατ’ αναλογία πληθυσμού (περίπου 330 εκατ. στις ΗΠΑ), όπως διαβεβαίωσε.

Κι άλλο κρουαζιερόπλοιο στη Φλόριντα

Μετά το κρουαζιερόπλοιο Zaandam που έδεσε στη Φλόριντα, στην πολιτεία των ΗΠΑ κατευθύνεται ακόμη ένα όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για το Coral Princess, κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο έχουν διαγνωστεί 12 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και το οποίο πλέει προς το λιμάνι του Φορτ Λόντερντεϊλ.

Μέχρι τώρα έχουν διαγνωστεί 12 κρούσματα, πρόκειται για επτά επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος. Όταν παρουσιάστηκε «μια μικρή εστία περιπτώσεων λοιμώξεων του αναπνευστικού», έγιναν συνολικά 13 τεστ σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Princess Cruises.

Συνολικά 1.898 άνθρωποι, 1.020 φιλοξενούμενοι και 878 μέλη του πληρώματος, βρίσκονται πάνω στο Coral Princess, που αναμένεται να ελλιμενιστεί το Σάββατο, πάντα σύμφωνα με την Princess Cruises.

Οι επιβάτες θα παραμείνουν σε απομόνωση στις καμπίνες τους ως την άφιξη του πλοίου στη Φλόριντα.

Άλλο κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, το Zaandam, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Holland America, «έδεσε» χθες (02.03.2020) στο Φορτ Λόντερντεϊλ, έπειτα από την απόρριψη των απεγνωσμένων εκκλήσεων του καπετάνιου του να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους αρρώστους σε διάφορα λιμάνια στη Λατινική Αμερική.

Οι εταιρείες Princess Cruises και Holland America ανήκουν στον ίδιο όμιλο, τον Carnival, έναν από τους μεγαλύτερους του κλάδου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook