Θάνατος κοριτσιών στην Πάτρα: Η μαρτυρία γιατρού για τη μέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα – Οι σπασμοί και η εισαγωγή στο νοσοκομείο

θάνατος-κοριτσιών-στην-πάτρα-η-μαρτυρ-1387483

Κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να οδηγήσει στην αλήθεια σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να δοθεί τέλος στο μυστήριο που επικρατεί. Η κάθε μαρτυρία γιατρών, νοσηλευτών αλλά και συγγενών που έζησαν το δράμα της οικογένειας μπορεί να είναι καθοριστική. Κάποιες από αυτές παρουσίασε το «Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρωϊνό της 4ης Απριλίου του 2021 στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας φτάνει το 9χρονο κοριτσάκι, η Τζωρτζίνα.

«Την έφερε η μητέρα της η οποία μας είπε ότι η μικρή τιναζόταν στον ύπνο της, ανέφερε σπασμούς τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μας είπε ότι κοιμόταν δίπλα της στο ίδιο κρεβάτι όταν ένιωσε το παιδί να τινάζεται και έτσι ξύπνησε η ίδια. Η 9χρονη υποβλήθηκε σε εγκεφαλογράφημα, σε μαγνητική εγκεφάλου ενώ την ανέλαβε η καρδιολόγος που γνώριζε το ιστορικό της και την είχε εξετάσει και πάλι μια βδομάδα νωρίτερα χωρίς να διαγνώσει κάτι σοβαρό», ανέφερε η μία μαρτυρία.

«Πέσαμε πάνω της. Δεν είχαν συμπληρωθεί δύο μήνες από τότε που έχασαν το δεύτερο παιδί, ήταν πολύ φρέσκο και για αυτό ήμασταν και λίγο πιο ευαίσθητοι και το τρέχαμε πολύ. Το τρέξαμε, φανταστείτε κάναμε τα πάντα σε δύο μέρες αυτά που κανονικά θα γίνονταν σε μια βδομάδα. Το παιδί τοποθετήθηκε σε μόνιτορ καρδιακής παρακολούθησης, αλλά δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως φαίνονταν όλα εξαιρετικά και η κατάσταση της δεν ενέπνεε καμία ανησυχία. Κατά την επίσκεψη των ιατρών την Παρασκευή δύο μέρες αργότερα ενημερώσαμε τη μητέρα ότι ο έλεγχος είναι αρνητικός», αναφέρει δεύτερη μαρτυρας.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: Η μητέρα μου είπε για την ανακοπή και με έδιωξε

«Έρχονταν συνέχεια γιατροί και η μικρή ήταν μονίμως στο μηχάνημα. Ήταν καταβεβλημένη», λέει η μάρτυρας που βρήκε το «Τούνελ» και το παιδί της νοσηλευόταν στο διπλανό δωμάτιο με την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα. Τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα για να κατευθυνθεί προς το κυλικείο, ήταν η ώρα που η άτυχη 9χρονη έπαθε την ανακοπή και η μάρτυρας περιγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της:

«Μου φώναξε η μητέρα της ότι έπαθε ανακοπή και έτρεχε να πιάσει το κουδούνι για να ειδοποιήσει. Μου είπε “κάτσε μέσα, μη δει το παιδί σου” και αυτό έκανα. Ήταν πολύ οδυνηρό».

Νωρίτερα, όπως αναφέρει, δεν άκουσε φωνές ή φασαρία, παρά μόνο το μηχάνημα οξυγόνου στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Η μάρτυρας τονίζει ότι η μητέρα τής είχε εκμυστηρευτεί ότι είναι χωρισμένη και ότι έχει «χάσει» ήδη δύο παιδιά.

Πώς ενημερώθηκαν οι γιατροί για την ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας

Την Κυριακή 11 Απριλίου η μητέρα ήταν εκείνη που θα βίωνε ξανά στιγμές που όλοι απεύχονται. Έχοντας ήδη θρηνήσει δύο παιδιά και έγκυος στο τέταρτο, θα έβλεπε τη μεγάλη της κόρη να πηγαίνει στον άλλο κόσμο και να επιστρέφει βαριά λαβωμένη… Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές:

«Πέρασε ο γιατρός γύρω στις έξι και το παιδί κοιμόταν φυσιολογικά. Επτά παρά πέντε η μαμά έρχεται σε μας. Μιλάμε για μικρές αποστάσεις. Δύο δωμάτια απόσταση. Μας είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί. Δεν μας έδωσε την εικόνα του επείγοντος, οπότε βγήκαμε περπατώντας μαζί της αν και στο μεταξύ είχε πάει ήδη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο. Εκείνη που έβαλε τις φωνές ήταν η νοσηλεύτρια. Ούρλιαξε “τρέξτε” και τρέξαμε όλοι μαζί. Το παιδί ήταν νεκρό. Πέσαμε όλοι πάνω του».

Μάρτυρες περιγράφουν πώς ένας έμπειρος γιατρός του νοσοκομείου κατάφερε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια να επαναφέρει το χωρίς σφυγμό κοριτσάκι στη ζωή…

«Έπεσε πάνω στο παιδί στην κυριολεξία. Όταν μάλιστα άκουσε ποιο παιδί είναι, φώναζε “δε θα σε αφήσω να φύγεις”. Έγιναν τα πάντα και το επανέφερε.»

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής για το εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ο μάρτυρας απάντησε:

«Βεβαίως. Αυτό είναι σίγουρο, είναι δεδομένο. Τι να σας πω, αυτό είναι πολύ μυστήριο. Είναι περίεργο, ήταν μια χαρά, δεν μπορεί. Αν είναι προβληματική η καρδιά, δε θα επανέλθει. Αυτή η καρδούλα ήταν φρέσκια. Επανήλθε».

Tι λέει η μητέρα

«Θα σας πω ένα πράγμα και κρατήστε το: Οι γιατροί λένε συνέχεια ‘εμείς δεν έχουμε εικόνα’. Και εγώ σας λέω ότι υπάρχει βίντεο καταγραφής της Τζωρτζίνας, που παθαίνει σπασμούς και θα το δώσω στις αρχές, και τότε θα δουν τα πάντα, πότε χτύπησε το μηχάνημα, ο απινιδωτής, πότε ήρθαν οι γιατροί, τα πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα. «Παρακαλώ θερμά να επισπευσθεί η έρευνα», ζήτησε μάλιστα, απευθυνόμενη στις αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η μητέρα των κοριτσιών απάντησε στις αιτιάσεις γιατρών, ότι καθυστέρησε η ίδια να τους ειδοποιήσει και να ζητήσει βοήθεια για την 9χρονη Τζωρτζίνα, όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή.

«Στο Καραμανδάνειο, την ώρα που έπαθε το επεισόδιο, αντέδρασα αμέσως και βγήκα στο διάδρομο. Μάλιστα, έπεσα μούρη με μούρη με μία κυρία στο διάδρομο και είδα τους γιατρούς να έρχονται γρήγορα», όπως είπε.

Και συνέχισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν το κουδούνι, να χτυπήσω το κουδούνι, άνοιξα την πόρτα όμως ταυτόχρονα και χτύπησα το κουδούνι, γιατί ήταν δίπλα στην πόρτα, και είδα ότι έρχονταν οι γιατροί αμέσως».

«Κάποιος λέει ψέματα»

Η μητέρα τόνισε ότι η Τζωρτζίνα ήταν σε οξυγόνο και αναρωτήθηκε: «Άρα, πώς γίνεται να λένε ‘κάναμε ακτινογραφία και δεν βρήκαμε τίποτα’ και από την άλλη να ήταν σε οξυγόνο;». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ένα παιδί που είναι καλά, δεν έχει λευκά (αιμοσφαίρια) 20.000». «Άρα, κάποιος λέει ψέματα», υπογράμμισε η 33χρονη, κάτι που ελπίζει, όπως είπε, να εξακριβώσουν οι αρχές.

«Θα έρθει μάρτυρας και θα βρουν τι έλεγα στο τηλέφωνο»

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη, μήπως την ώρα του καρδιακού επεισοδίου της Τζωρτζίνας, η ίδια είχε αποκοιμηθεί, λόγω κούρασης και ίσως γι’ αυτό καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια, η 33χρονη απάντησε: «Ήμουν ξύπνια, μιλούσα στο τηλέφωνο, και στην ανάκριση θα έρθει μάρτυρας και θα δουν τις κλήσεις, που λέω ότι κάτι δεν πάει καλά και κλείνω το τηλέφωνο. Και εκείνη τη στιγμή, πετάχτηκε η Τζωρτζίνα και έπεσε πίσω, όπως έκανε η Μαλένα».

Επανέλαβε ότι οι γιατροί ήταν στο διάδρομο και ήρθαν αμέσως – «δεν έκαναν ούτε ένα λεπτό να έρθουν», είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε: «Οι γιατροί μπορεί να λένε ό,τι θέλουν, όταν θα φτάσει η ώρα ελπίζω οι γιατροί να θυμηθούν τι έγινε και να πουν την αλήθεια».

Παράλληλα, σημείωσε πως αφού τοποθετήθηκε βηματοδότης στο παιδί και επέστρεψε σπίτι του, τα προβλήματα επανήλθαν όταν έκανε μια μαγνητική για την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας της:

«Μπήκε στο νοσοκομείο να κάνει μια μαγνητική και όταν ήρθε στο σπίτι, τότε άρχισαν τα επεισόδια των σπασμών και της πτώσης του οξυγόνου» ανέφερε, τονίζοντας πως «μέχρι τότε, το παιδί δεν είχε τίποτα». «Παρακαλώ θερμά να επισπευσθεί η όλη διαδικασία, για να δούμε τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά», κατέληξε η μητέρα των τριών παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook