Θάνατος Κόμπι Μπράιαντ: Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου μπερδεύτηκε από την ομίχλη

Η έρευνα για τη αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου πριν από περίπου πέντε μήνες στην Καλιφόρνια, που προκάλεσε τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ συνεχίζεται.

Ωστόσο μια προκαταρκτική έκθεση της Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ ρίχνει φως στο τι μπορεί να συνέβη το μοιραίο εκείνο πρωινό  της 26ης Ιανουαρίου. H  έκθεση αυτή, που περιήλθε σε γνώση του Associated Press, φαίνεται να επιβεβαιώνει τις αρχικές υποψίες για τον ρόλο που έπαιξε η πυκνή ομίχλη στο δυστύχημα αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο πιλότος Άρα Ζομπάγιαν να αποπροσανατολίστηκε και να έχασε την εν ώρα πτήσης την αίσθηση του που ακριβώς κατευθυνόταν. Ο Ζομπαγιάν – που ήταν έμπειρος πιλότος είχε πει μέσω του ασυρμάτου στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι ανέβαινε στα 4.000 πόδια, πάνω από τα πυκνά σύννεφα, για να έχει καλύτερη ορατότητα, ενώ στην πραγματικότητα το ελικόπτερο έχανε ύψος με αποτέλεσμα να συντριβεί σε λόφο στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα αίτια της συντριβής που προκάλεσε τον θάνατο του θρύλου του NBA στα 41 του χρόνια. Η πλήρης διερεύνηση του δυστυχήματος αναμενόταν να πάρει πάνω από ένα χρόνο ακόμη και πριν η πανδημία του κορωνοϊού καθυστερήσει σημαντικά τη διαδικασία αυτή. Το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράιαντ ανέφερε ως αιτία θανάτου το πλήγμα από αμβλύ όργανο όπως και για την κόρη του Τζιάνα και τους άλλους επτά επιβαίνοντες στο ελικόπτερο. Τη μέρα της συντριβής δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών στον οργανισμό του πιλότου.

Η χήρα του Μπράιαντ, Βανέσα κινείται δικαστικά κατά διαφόρων εμπλεκομένων στο δυστύχημα. Έκανε μήνυση στο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες επειδή διέρρευσε εικόνες από τα συντρίμμια, αλλά και στους ιδιοκτήτες του ελικοπτέρου για τον θάνατο του άνδρα της και της κόρης, υποθέσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη θα χρειαστεί κάποιο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ