Θανατώνουν αδέσποτα σκυλιά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA!

θανατώνουν-αδέσποτα-σκυλιά-για-το-παγ-1621376

Eκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά στην παραλιακή πόλη της Ταγγέρης στο Μαρόκο, θανατώνονται σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσουν τους αξιωματούχους της FIFA λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2023.

Σύμφωνα με ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, τα σκυλιά πυροβολούνται ή δηλητηριάζονται στους δρόμους από δημοτικούς υπαλλήλους. Πολλά από τα σκοτωμένα τετράποδα σημαδεύτηκαν για να δείξουν ότι έχουν στειρωθεί και εμβολιαστεί κατά της λύσσας.

Η σφαγή πραγματοποιήθηκε παρά την πολιτική της κυβέρνησης κατά της θανάτωσης των αδέσποτων σκύλων και στόχευσε ακόμη και ζώα με ετικέτα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί και στειρωθεί.

Αυτή η βάναυση μεταχείριση των σκύλων ήρθε ως αποτέλεσμα της φιλοξενείας του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA από τη χώρα, ένα τουρνουά που περιλαμβάνει κορυφαίους συλλόγους από κάθε ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μαδρίτης και των Σιάτλ Σάουντερς.

Το τουρνουά, που ξεκινά την Τετάρτη, θεωρείται ένα «δοκιμαστικό» για τους αξιωματούχους της FIFA ενόψει της υποψηφιότητας του Μαρόκου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ένας εκπρόσωπος της FIFA, ωστόσο, δήλωσε: «Η FIFA καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακομεταχείριση ή κακοποίηση ζώων».

Σε ένα σοκαριστικό βίντεο φαίνονται τα σκυλιά να καταρρέουν και να σφαδάζουν, να πετιούνται σε φορτηγά πάνω σε άλλα πτώματα. Ένας άνδρας φωνάζει ένα σκυλί με το όνομά του, το χτυπά με δηλητηριώδες βέλος και το μεταφέρει.

Η Sally Kadaoui, ιδρύτρια του SFT Animal Sanctuary στην Ταγγέρη, είπε ότι η πόλη στοχεύει να καθαρίσει τους δρόμους από τα τετράποδα για να εντυπωσιάσει τους αξιωματούχους της FIFA, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Οι γάτες και οι σκύλοι των δρόμων της Ταγγέρης έχουν κηδεμόνες ή ολόκληρες κοινότητες που τα φροντίζουν και η ομάδα «SFT Animal Sanctuary» παρέχει τροφή για κατοικίδια που ανήκουν σε φτωχές οικογένειες. «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις αυτά τα αγαπημένα ζώα να δολοφονούνται βάναυσα, απλώς και μόνο λόγω μιας πιθανής συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρουν.

Το θέμα των σκύλων του δρόμου είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα στο Μαρόκο, το οποίο έχει περίπου 3 εκατομμύρια αδέσποτα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook