Θανατική ποινή για τον άνδρα που τραυμάτισε παιδάκια με μαχαίρι

θανατική-ποινή-για-τον-άνδρα-που-τραυμ-794602

Δικαστήριο της νότιας Κίνας εκτέλεσε έναν άντρα, ο οποίος είχε τραυματίσει με μαχαίρι 12 παιδάκια σε ένα νηπιαγωγείο, μετέδωσε σήμερα ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας.

Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι τον Ιανουάριο του 2017 ο Κιν Πενγκάν επιτέθηκε στα παιδιά με ένα κουζινομάχαιρο για να εκδικηθεί για μια διαμάχη που είχε με έναν γείτονά του και επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος από την ζωή του.

Κανένα από τα παιδιά δεν κατέληξε από τα τραύματά του.

Τοπικό δικαστήριο στην πόλη Πινγκσιάνγκ της επαρχίας Γκουανξί της νότιας Κίνας καταδίκασε σε θάνατο τον Κιν και ο καταδικασθείς εκτελέστηκε την Παρασκευή έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου της χώρας, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού του αριθμού των ανθρώπων που εκτελούνται κάθε χρόνο η Κίνα εξακολουθεί να διαθέτει την θλιβερή αυτή πρωτιά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δικαστής του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο υπερασπίστηκε την θανατική ποινή λέγοντας ότι η Κίνα δεν μπορεί να την καταργήσει φοβούμενη ότι μπορεί να προκαλέσει την λαϊκή οργή δεδομένου ότι οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν την πρακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook