Θανατηφόρο τροχαίο στη Γαύδο: «Η Κορίνα θα ζούσε αν είχε μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο», λέει ο ιατροδικαστής

θανατηφόρο-τροχαίο-στη-γαύδο-η-κορίν-1207572

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από τον αργό και βασανιστικό θάνατο της άτυχης Κορίνας Λαβράνου στη Γαύδο τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου και η οικογένεια της ακόμα αναζητά τις απαντήσεις στα ατελείωτα γιατί που έχουν προκύψει, τόσο από τις καταθέσεις του 40χρονου φίλου της και οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου που βρέθηκε στο γκρεμό, όσο και από την καθυστέρηση των σωστικών συνεργείων καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη που εξέτασε την σορό αν είχε μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο τώρα θα ζούσε.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Φίλιππος Σκαμπαρδώνης η υπόθεση θα συνεχίσει να απασχολεί καθώς στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα έχει στα χέρια του όλο τον ιατρικό φάκελο, ο οποίος θα ρίξει περισσότερο φως στην όλη ιστορία.«Είμαστε σε αναμονή του ιατρικού φακέλου, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει την νεκροψία που διενεργήθηκε στην σορό της 28χρονης Κορίνας, γνωματεύσεις και τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, τα πάντα. Εκτιμώ πως στις αρχές τους άλλου μήνα θα πέσει περισσότερο φως στην παράξενη αυτή ιστορία. Τα ιατρικά είναι πολύ βασικά σ αυτή την φάση».

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Σκαμπαρδώνη η ιστορία της Γαύδου απαιτεί πλέον λεπτούς χειρισμούς και όχι απλές υποθέσεις:

«Πηγαίνουμε βήμα βήμα ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει να έχουμε στα χέρια μας όλο το αποδεικτικό υλικό και όχι υποθέσεις. Δεν καταδικάζουμε κανέναν, την αλήθεια θέλουμε να μάθουμε και το τι ακριβώς συνέβη μιας και είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι στην ιστορία και εννοώ από τον οδηγό του αυτοκινήτου μέχρι τα σωστικά συνεργεία».Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, που εξέτασε τόσο τον 40χρονο οδηγό του αυτοκινήτου όσο και την σορό της Κορίνας, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπελιβάνης, αναφορικά με την νεκροψία – νεκροτομή στην 28χρονη Κορίνα Λαβράνου – ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε και η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή».Αυτό ήταν το δεύτερο τροχαίο στη ζωή της Κορίνας που έμελλε να είναι και το μοιραίο καθώς το 2019 είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα, σε ατύχημα που είχε συμβεί στα Χανιά και είχε αναγκαστεί να κάνει πολλαπλές επεμβάσεις.

Σχετικά με το ξημέρωμα της Κυριακής 11 Απριλίου ο 40χρονος έχει ισχυριστεί στις καταθέσεις του πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν, όταν, άγνωστο με ποιον τρόπο, λύθηκε το χειρόφρενο και βρέθηκαν στο γκρεμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook