Θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη: Σοκάρουν οι αριθμοί των τελευταίων έξι ετών

θανατηφόρα-τροχαία-στην-κρήτη-σοκάρο-1402671

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη, αφού την τελευταία εξαετία, 392 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στους φονικούς δρόμους του νησιού, ενώ το ίδιο διάστημα 7 αγγελούδια «έσβησαν» από σοβαρούς τραυματισμούς.

Ένα από τα θύματα αυτά, ήταν η 6χρονη Ελευθερία στην οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία, ενώ οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στους κινδύνους που προκύπτουν για τα παιδιά και τους λόγους που κάποιοι τραυματισμοί αποδεικνύονται πιο σοβαροί.

Όπως όλα δείχνουν, ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη- ο πόλεμος της ασφάλτου-με ασύλληπτα οδυνηρές συνέπειες, αφού οικογένειες ντύνονται «στα μαύρα» και αγγελούδια χάνονται για πάντα στους φονικούς δρόμους του νησιού.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση της 6χρονης Ελευθερίας η οποία «έσβησε» μετά από τροχαίο και έχει σημαδέψει τη σκέψη γιατρών και νοσηλευτών καθώς «χάθηκε» με τόσο άδικο τρόπο.

Μάλιστα οι γονείς βρήκαν τότε το θάρρος να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, το μικρό κορίτσι έσωσε άλλες ανθρώπινες ζωές και θα παραμείνει ζωντανό στη μνήμη των Κρητικών.

Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για το μόνο θύμα…

Σύμφωνα με το σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ΕΣΥ ΠΡΟΤΑ, μέσα σε μια σχεδόν εξαετία 392 άνθρωποι -δηλαδή σχεδόν οι κάτοικοι ενός χωριού- έχουν «σβήσει» στο νησί μας:

Θύματα τροχαίων στην Κρήτη (απο 1/1/2016 έως 2022)

Συνολικά θύματα: 392

Κάτω των 29 ετών: 153

Κάτω των 17 ετών: 7

Τριπλασιάστηκαν τα δυστυχήματα στην Κρήτη

Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα την «Οδική Ασφάλεια και το Παιδί» και οργάνωσε η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία, είναι συγκλονιστικά.

Έμπειροι γιατροί αλλά και ομιλητές με γνώσεις στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς εξήγησαν τον λόγο για τον οποίο οι συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται μικρότερα παιδιά, δημιουργούν πιο σοβαρούς τραυματισμούς.

Δυστυχώς η Κρήτη είχε την ατυχία να θρηνεί ένα 11χρονο αγόρι, το πρώτο θύμα από τροχαίο δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι, το 2020.

Όπως σημείωσαν οι ειδικοί, δεν αρκεί να προστατεύουμε τα παιδιά μόνο κατά τις μετακινήσεις μας, αλλά θα πρέπει να τα εξοικειώσουμε με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, το κράνος και τη ζώνη, καθώς αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook