«Θα πουντιάζουν οι ασθενείς κι οι εργαζόμενοι» – Αντιδρούν για τα κλειστά καλοριφέρ και κλιματιστικά στο ΠΑΓΝΗ

θα-πουντιάζουν-οι-ασθενείς-κι-οι-εργα-1539027

Με απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τα καλοριφέρ των κλινικών θα παραμένουν κλειστά το χειμώνα από τις 8πμ έως τις 6μμ, ενώ παράλληλα, θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρει το εξής:

Θα «πουντιάζουν», δηλαδή, ασθενείς και εργαζόμενοι και θα κυκλοφορούμε με φακούς στους διάδρομους.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών.

Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις. Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ασθενείς, είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό.

Καλούμε τη διοίκηση  να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση! Διεκδικούμε την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας με επαρκή θέρμανση και φωτισμό των κλινικών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook