Θα περάσεις χωριστές διακοπές του Πάσχα με τον σύντροφό σου; Πώς να το διαχειριστείς

θα-περάσεις-χωριστές-διακοπές-του-πάσ-1379754

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν τρόποι για να παραμείνετε «κοντά» ο ένας στον άλλον

Για πολλά ζευγάρια, οι διακοπές του Πάσχα μπορεί να είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να πάνε στην πατρίδα του άλλου προκειμένου να κάνουν οικογενειακές διακοπές, ή για να ταξιδέψουν στα όμορφα νησάκια μας και να απολαύσουν τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα του Πάσχα.

Τι γίνεται, όμως, αν για κάποιους λόγους πρέπει να περάσετε χωριστά τις πασχαλινές διακοπές;

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι κάτι φοβερό να μείνετε χώρια για μερικές μέρες. Αλλά είναι λογικό να αισθάνεσαι περίεργα, αφού έχουμε συνδυάσει αυτές τις γιορτές με το να τις περνάμε με τον άνθρωπό μας (είναι και στην ελληνική κουλτούρα, άλλωστε).

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν

Για να ξεχαστείς και να απολαύσεις τον χρόνο μακριά του είτε τον περάσεις με την οικογένειά σου είτε με φίλους, θα πρέπει να απασχολήσεις το μυαλό σου με άλλες, ευχάριστες δραστηριότητες. Μπορείς να φτιάξεις τσουρέκια ή να βάψεις αυγά μαζί με τη μαμά σου, ή να διακοσμήσεις με πασχαλινά διακοσμητικά το σπίτι σου – οτιδήποτε μπορεί να σε απομακρύνει από τη μοναξιά που νιώθεις, θα κάνει καλό στην ψυχολογία σου. Και φυσικά, φρόντισε να διατηρείς επαφή με τον σύντροφό σου όσο το δυνατόν πιο συχνά, παρόλο που είστε μακριά. Πάρ’ τον με βιντεοκλήση, στείλ’ του γλυκά μηνύματα, γενικότερα κάνε ό,τι μπορείς για να τον νιώθεις διαρκώς δίπλα σου, κι εκείνος εσένα φυσικά.

Προσπαθήστε να είστε συνεχώς «δίπλα» ο ένας στον άλλον

Η ψυχοθεραπεύτρια Haley Neidich συμβουλεύει: «Επίλεξε μια τακτική ώρα για να τον παίρνεις με βιντεοκλήση, είτε πριν πέσεις για ύπνο είτε μόλις ξυπνήσεις το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μιλήσετε για το πώς ήταν η μέρα σας και να νιώθετε ότι είστε μέρος των εμπειριών ο ένας του άλλου».

Μπορείς, επίσης, να του στέλνεις φωτογραφίες τόσο δικές σου όσο και από τα μέρη που πηγαίνεις ή στιγμιότυπα με την οικογένειά σου, ώστε να εξακολουθεί να σε έχει στο μυαλό του όλη την ώρα.

Και φυσικά, πριν φύγετε για τις διακοπές του Πάσχα, μια όμορφη κίνηση είναι να ανταλλάξετε δώρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο κοντά ο ένας τον άλλον το διάστημα που θα είστε χωριστά. Πάρ’ του κάτι συμβολικό, που κάθε φορά που θα το βλέπει θα έρχεται η πιο γλυκιά σου εικόνα στο μυαλό του. Οι χειρόγραφες σημειώσεις είναι, επίσης, μια πολύ τρυφερή κίνηση. Θα μπορούσες ακόμη και να του γράψεις ένα σημείωμα για κάθε μέρα που θα είστε χώρια, αν θέλεις να γίνεις ιδιαίτερα ρομαντική και δημιουργική.

Όπως και να ‘χει, προσπάθησε να απολαύσεις αυτή την υπέροχη εποχή του χρόνου και να μη χαλιέσαι που είσαι χωριστά με τον αγαπημένο σου. Ίσως αυτή η απόσταση να σας βγει σε καλό και να σας φέρει ακόμα πιο κοντά, ποτέ δεν ξέρεις!

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook