Θα πάτε καλοκαιρινό camping; Έχουμε τις συμβουλές για αρχάριους

θα-πάτε-καλοκαιρινό-camping-έχουμε-τις-συμβο-558070

Το camping αποτελεί μία καλή εναλλακτική για τις διακοπές, ειδικά στις μέρες μας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχουμε περιέλθει. Όσο ενδιαφέρον όμως κι αν ακούγεται, προκειμένου να περάσετε καλά και να μη σας λείψει τίποτα, θα πρέπει να οργανωθείτε δεόντως, για να είστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Αν λοιπόν κάνετε φέτος για πρώτη φορά οργανωμένο camping, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τις συμβουλές μας, και πιστέψτε με, δεν θα χάσετε!

Πάρε μαζί σου έξτρα πασαλάκια 

Ο βασικός κανόνας, ειδικά εάν στήνεις για πρώτη φορά σκηνή, είναι να πάρεις παραπάνω πασαλάκια, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα μπορούν να πάνε στραβά. Από τον αέρα που θα έχει το νησί, μέχρι να σου στραβώσει την ώρα που θα το χτυπάς με την πέτρα. Η λογική λέει ότι θα σε βοηθήσει κάποιος που θα βρίσκεται στο χώρο, σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι με το στήσιμο της σκηνής, οπότε μην απελπίζεσαι.

Ο προσανατολισμός της σκηνής

Μεγάλη σημασία έχει η ώρα που θα αποφασίσεις να στήσεις τη σκηνή. Εάν για παράδειγμα φτάσεις απόγευμα, θα πρέπει να υπολογίσεις από που βγαίνει ο ήλιος το πρωί, γιατί αυτό είναι κάτι βασικό. Το απόγευμα δε θα είσαι ποτέ στη σκηνή, οπότε εάν τη χτυπάει ο ήλιος εκείνη την ώρα της ημέρας, τότε στην πραγματικότητα δεν σε ενδιαφέρει. Βέβαια, μην μπεις στο τρυπάκι να τη στήσεις αργότερα, γιατί από τη στιγμή που θα πέσει ο ήλιος το task θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Πάρε μαζί σου λίγα ρούχα 

Το βασικό είναι να καταλάβεις ότι στο camping θα είσαι πιο πολύ στην παραλία και επομένως χρειάζεσαι περισσότερα μαγιό, παρά ρούχα. Γι’ αυτό το λόγο πάρε κάποια ρούχα για το βράδυ, αλλά δώσε έμφαση στο τι θα φοράς στην παραλία. Έτσι, θα μείνει χώρος στο σακίδιο σου για άλλα πράγματα που είναι πιο βασικά.

Πάρε έξτρα πετσέτες 

Το ιδανικό (και προφανές) είναι μια πετσέτα για τη θάλασσα και μια άλλη για το ντους. Ωστόσο, μια έξτρα πετσέτα δεν θα πάει ποτέ χαμένη. Ειδικά εάν είναι για το πρόσωπο.

Πάρε καρεκλάκια

Όταν γυρνάς κουρασμένος το απόγευμα από την ηλιοθεραπεία που έχει προηγηθεί, το μόνο που θα θέλεις είναι να αράξεις κάπου, και το καρεκλάκι είναι το ιδανικό γι’ αυτή την περίπτωση. Επίσης, στο οργανωμένο camping (όπως και στο ελεύθερο) συμβαίνει συχνά να μαζεύονται άτομα σε μία σκηνή με κιθάρα ή όχι. Επομένως εσύ που θα κάθεσαι; Υπάρχουν κάτι εκπληκτικά σπαστά καρεκλάκια για την περίσταση που θα σε βολέψουν και ούτε θα καταλάβεις πως τα κουβαλάς.

Μεγάλα μπουκάλια νερό 

Να θυμάσαι πάντα να αγοράζεις μεγάλα μπουκάλια με νερό. Πρώτον, γιατί δε ξέρεις πότε θα ξαναβρείς το ίδιο εύκολα και το βράδυ που θα έχουν κλείσει τα πάντα σίγουρα θα διψάσεις πάλι και δεύτερον γιατί πάντα θα γυρίζεις με άμμο ή πετραδάκια στα πόδια. Έτσι, εάν θέλεις να καθαρίσεις τα πόδια σου πριν μπεις στη σκηνή, το χθεσινό ζεσταμένο νερό που περίσσεψε είναι η ιδανική λύση. Καλύτερα, λοιπόν, να σου περισσεύει νερό, παρά να μην έχεις καθόλου!

Εντομοαπωθητικά

Εδώ πρέπει να δώσεις βάση. Πάρε φιδάκι, αλλά πάρε και κάτι για να ψεκάζεσαι. Τα κουνούπια είναι γενικώς αμείλικτα, πόσο μάλλον στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιπλέον, μη ξεχάσεις να πάρεις από το φαρμακείο μια αντιισταμινική αλοιφή για τυχόν τσιμπήματα από έντομα ή τσούχτρες και κάποιο μπουκαλάκι με ιώδιο για την “κακιά” ώρα. Τέλος, οπωσδήποτε αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας.

Φαναράκι

Το φαναράκι είναι ότι πρέπει για το οργανωμένο camping. Θα το κρεμάσεις από την οροφή για να βλέπεις την ώρα που ντύνεσαι, αλλά θα το πάρεις και μαζί σου το βράδυ, για να βλέπεις τον δρόμο προς τη μεγάλη τουαλέτα της φύσης.

Ξηρά τροφή 

Μπορεί κοντά στο camping να βρίσκεται κάποια ταβέρνα, όπου θα πηγαίνεις για τα βασικά σου γεύματα, και να μη μαγειρεύεις στη σκηνή, αλλά αυτό δε σημαίνει πώς δεν θα έχεις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προμηθεύσου λοιπόν από το σπίτι μπισκότα (χωρίς σοκολάτα), κρουασάν, κάποια κονσέρβα και οτιδήποτε μπορεί να μη χαλάει εύκολα από τη ζέστη.

Μοιραστείτε τα βασικά 

Γιατί ο καθένας να πάρει από ένα αφρόλουτρο ή σαμπουάν; Μοιραστείτε με την παρέα σας τα πράγματα που θα χρησιμοποιείτε από κοινού και φυσικά κανονίστε ποιος θα κουβαλήσει τι. Αυτό για παράδειγμα ισχύει τόσο για την ξηρά τροφή, όσο και για τα εντομοαπωθητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook