«Θα παίρνουν με βυτία το κρητικό ελαιόλαδο και θα το εμφιαλώνουν όπου θέλουν»

θα-παίρνουν-με-βυτία-το-κρητικό-ελαιό-1146754

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς, σε περιπέτειες με ευθύνη του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου) δηλαδή των μεγάλων εταιριών στο χώρο του ελαιολάδου, μπαίνει το Κρητικό ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτιολόγηση της ένστασης είναι ότι το ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ δεν πρέπει να εμφιαλώνεται μόνο στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή θα το παίρνουν από εδώ με βυτία και θα το εμφιαλώνουν στην Αθήνα ή αλλού.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Γαβαλά:

«Αυτό που φοβόμασταν όλοι τελικά πραγματοποιήθηκε και πλέον το ΠΓΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗΣ μπαίνει σε περιπέτειες με ευθύνη του ΣΕΒΙΤΕΛ δηλαδή των μεγάλων εταιριών στο χώρο του ελαιολάδου.

Η αιτιολόγηση της ένστασης είναι ότι το ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ δεν πρέπει να εμφιαλώνεται μόνο στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή θα το παίρνουν από εδώ με βυτία και θα το εμφιαλώνουν στην Αθήνα ή αλλού.

Μεγάλη μας τιμή κύριοι του ΣΕΒΙΤΕΛ που ασχολείστε μαζί μας αλλά το Κρητικό ελαιόλαδο ΠΓΕ θα εμφιαλώνεται στην Κρήτη και μόνο στην Κρήτη, σας αρέσει δεν σας αρέσει, γιατί απλά τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των κρητικών ελαιοπαραγωγών είναι καιρός να σταματήσουν και ο μόνος τρόπος είναι να κατοχυρωθεί το ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ.

Ελπίζουμε όλοι που έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή την διαδικασία του φακέλου κυρίως η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ που έχει καταθέσει τον φάκελο να κάνουν γρήγορες κινήσεις και να ολοκληρωθεί άμεσα και με απόλυτη τεκμηρίωση η απάντηση στην ένσταση του ΣΕΒΙΤΕΛ, μια ένσταση που μόνο άστοχη και άσκοπη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Και ποιος είναι ο στόχος τους εκτός του ΠΓΕ; μα φυσικά η δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και έχει βάλει ως σημαία του την ενιαία τυποποίηση του ελαιολάδου με το brand ΚΡΗΤΗ προσδοκώντας οι κύριοι του ΣΕΒΙΤΕΛ να τον βάλουν σε περιπέτειες πριν καλά καλά πάρει σάρκα και οστά.

Είναι φως φανάρι ότι αυτή η κίνηση που ξεκίνησε από τις ενώσεις της Κρήτης δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται τον πλούτο της Κρήτης το εξαιρετικό μας ελαιόλαδο και δεν είναι διατεθειμένοι να απολέσουν την κυριαρχία τους πάνω σε αυτό.

Είναι όμως και φως φανάρι ότι έχουμε ξυπνήσει και δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαθεί άλλη μια ευκαιρία που μπορεί να είναι και η τελευταία για να βρει το Κρητικό ελαιόλαδο τον δρόμο του και να καρπωθεί ο Κρητικός ελαιοπαραγωγός την υπεραξία που τώρα την καρπώνονται κυρίως κάποιες πολυεθνικές που δεν έχουν καμία σχέση με την Κρήτη.

Εύχομαι αυτή η κίνηση του ΣΕΒΙΤΕΛ να μην μας φέρει στο σημείο να έχουμε ένα καινούριο »εμφύλιο» και να αποσύρει άμεσα την ένσταση που κατέθεσε, αφήνοντας το Κρητικό ελαιόλαδο στα χέρια των ανθρώπων που με πολύ κόπο το παράγουν στην ΚΡΗΤΗ!!!

Κλείνοντας θέλω να πω ότι το μόνο «καλό» που κάνει αυτή η ένσταση είναι να μας δείξει τη δύναμη που έχει η Κρήτη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μια δύναμη που κάποιοι την τρέμουν και γι αυτό δεν μας θέλουν ενωμένους κάτω από την ομπρέλα του brand ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ!!!»

2 thoughts on “«Θα παίρνουν με βυτία το κρητικό ελαιόλαδο και θα το εμφιαλώνουν όπου θέλουν»

  1. Ας είχατε μυαλό και να είχατε κάνει τις σωστές επιλογές και κινήσεις 10ετίες τώρα. Αλλά βλέπεις όλοι θέλουν να είναι καπετάνιοι… έστω και στο χωριό τους. Όσο υπάρχουν πρόβατα, θα χαίρονται οι λύκοι.

  2. Ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο Νίκος, χρόνια πολλά κιόλας.

    Μετά αφήστε τις gourmedies και τ; brand name κτλ…Τι κερδίζουμε εμείς από όλα αυτα?
    Φυσικά και το κρητικό λάδι είναι εξαιρετικό αλλά βγάζουν πολύ καλά λάδια και στην Πελοπόννησο και στην Ιταλία.
    Μην σκέφτεστε τοπικιστικά και αλαζονικά.

    Εμάς μας νοιάζει να παίρνουμε μια αξιοπρεπή τιμή ως παραγωγοί.
    Από 3 ευρώ και πάνω.
    Ιδανικά 4 ευρώ.

    Και ας το εμφιαλωνουν όπου θέλουν μετά.

    Που είναι μια ισχυρή αγροτική ένωση στην Κρήτη;

    Μόνο κομματοσκυλα παντού και αβανταδοροι.

    Τυχερός είναι όποιος παραγωγός δεν έχει ανάγκη τους εμπόρους και μπορεί και το φυλάει σπίτι του και να το πουλάει σε ιδιώτες.

    Γιατί οι έμποροι σε συνεργασια με τις διάφορες οργανώσεις όλο και κάτι θα βρουν για να μας το πάρουν τσάμπα!

    Αγροτες: Οργανωθείτε ενωθείτε αλλιώς θα εξαφανισθειτε….

    Και μακριά από κόμματα και καιροσκόπους. Βρείτε «καλά κοπελια» με μόρφωση και ντομπροσυνη να πάρουν τα ηνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook