«Θα με αποκεφαλίσουν»: Ιερέας στο Στρασβούργο δέχεται απειλές για τη ζωή του

θα-με-αποκεφαλίσουν-ιερέας-στο-στρα-1665489

Τη βοήθεια των γαλλικών αρχών ζήτησε ο ιερέας Ντανιέλ Μπεσενμπάχερ στην προτεσταντική εκκλησία Σεν Γκιγιόμ του Στρασβούργου, καθώς τις τελευταίες ημέρες δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Ο 54χρονος ιερέας έλαβε, μεταξύ άλλων, δύο ανώνυμες επιστολές ύστερα από εκδήλωση με «σέξι» pole dancing εντός της εκκλησίας όπου διακονεί.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έχει να κάνει με το σόου που περιλαμβάνει έναν χριστιανικό ύμνο του 13ου αιώνα για την Παναγία, τον “Stabat Mater” και το pole dancing», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο σύλλογος μπαρόκ μουσικής και παραστατικών τεχνών «Passions Croisées» (Διαπλεκόμενα Πάθη), νοίκιασε την εκκλησία Σεν Γκιγιόμ την περασμένη εβδομάδα για δύο παραστάσεις,τις οποίες συνδύασε με χορευτικά και νούμερα pole dance.

Ο γυμναστής και πρώην πρωταθλητής Γαλλίας στο pole dancing, Βινσέν Γκρομπελνί έδωσε την δική του παράσταση στην εκδήλωση. Τα 1.000 εισιτήρια που διατέθηκαν, εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Για τον Γάλλο ιερέα, η παράσταση ήταν «ήπια», ωστόσο παραδέχθηκε πως «σε ορισμένους δεν άρεσε καθώς την θεώρησαν σέξι».

«Οι ενορίτες πρέπει να αποκεφαλιστούν»

Μία από τις ανώνυμες επιστολές που έλαβε ο Γάλλος ιερέας έγραφε ότι «οι ενορίτες πρέπει να αποκεφαλιστούν» αλλά και πως «αυτό δεν είναι εκκλησία, αλλά καμπαρέ».

Στην άλλη, ο αποστολέας απειλούσε πως ο ιερέας «πρέπει να αποκεφαλιστεί γιατί έδωσε το κλειδί της αγίας μας εκκλησίας σε ένα φίδι που χορεύει».

Ο ιερέας υποστήριξε επίσης ότι βρέθηκαν αντίγραφα του προγράμματος της βραδιάς με σχόλια όπως «θα πεθάνετε» ή «θα πάτε στην κόλαση», τα οποία κάποιοι είχαν ρίξει κάτω από την πόρτα του ναού.

«Έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε αντιδράσεις, αλλά όχι να δεχόμαστε απειλές θανάτου», τόνισε ο 54χρονος ιερέας, επισημαίνοντας ότι «δεν τον αποθαρρύνουν καθόλου». «Νομίζω ότι η εκκλησία πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ακόμη δύο παραστάσεις που συνδυάζουν όπερα και pole dancing έχουν προγραμματιστεί στην εκκλησία Σεν Γκιγιόμ: στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook