Θα κόψουν το ρεύμα και στα σχολεία; Εξωφρενικοί λογαριασμοί στα γυμνάσια – λύκεια των Χανίων ενώ το κράτος στέλνει… χαρτζηλίκι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται για ακόμα μια φορά να βάλει ο Δήμος Χανίων, στον οποίο το κεντρικό κράτος έχει μετακυλήσει όλη την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων χωρίς να συνεισφέρει αναλόγως και στο κόστος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ στην β΄βάθμια σχολική επιτροπή (δηλαδή μόνο για γυμνάσια – λύκεια) έφτασε τα 90.000 ευρώ για τρεις μήνες από τα 124.000 ευρώ  που παίρνει επιχορήγηση από το κράτος!

Δηλαδή με τα υπολειπόμενα 34. 000 ευρώ θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι άλλες λειτουργικές ανάγκες, νερό, πετρέλαιο, ίντερνετ, τηλέφωνο, φωτοτυπίες κλπ.

«Αν δεν δοθεί τέλος του μήνα μια λύση στο θέμα της αύξησης του ενεργειακού κόστους όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός,  σχολεία μας θα πρέπει να περιοριστούν σε πολύ βασικές λειτουργικές ανάγκες» σημείωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι μέτρα λαμβάνονται άραγε για τον έλεγχο της κατανάλωσης ρεύματος στα σχολεία και εν γένει στα δημόσια κτήρια; Τι εμποδίζει τον οποιονδήποτε να κάνει π.χ. mine bitcoin 24/7 σε ένα σχολείο; Γίνεται λελογισμένη χρήση των φώτων ας πούμε ή φεύγουν και τα αφήνουν αναμμένα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ