Θα κλείσουν ξενοδοχεία στα Χανιά – Τι λένε οι ξενοδόχοι για την Αγγλική καραντίνα

θα-κλείσουν-ξενοδοχεία-στα-χανιά-τι-λ-1061077

Για βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό, έπειτα από την απόφαση της Αγγλίας να θέτει σε καραντίνα όσους επιστρέφουν στη χώρα μετά από διακοπές στην Κρήτη (δείτε ΕΔΩ), κάνουν λόγο στο zarpanews.gr φορείς του τουριστικού τομέα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, δήλωσε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, θεωρεί βέβαιο πως θα υπάρξουν αρκετά ξενοδοχεία που θα κλείσουν νωρίτερα, ενώ αρχικά στόχευαν να κλείσουν τον Οκτώβριο. Ήδη υπάρχει ενημέρωση από tour operators ότι πολλά πακέτα διακοπών που είχαν κλείσει για τον Σεπτέμβριο επισκέπτες από την Αγγλία, «κόβονται», με τον κ. Γιαννούλη να τονίζει ότι η κατάσταση με τις ακυρώσεις θα ξεκαθαρίσει ως την Παρασκευή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης:

«Είναι ένα σοβαρό χτύπημα. Μιλάμε για τη δεύτερη σε αριθμό αγορά μετά τους Γερμανούς για όλη την Κρήτη. Εμείς προσπαθούσαμε να δουλέψουμε και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, αλλά τώρα τα πλάνα ανατρέπονται.»

Σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη, νέες αφίξεις οργανωμένων γκρουπ δύσκολα θα ξαναδούμε φέτος, καθώς κανείς δεν θέλει στην επιστροφή να μείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες: «Έχουμε τώρα μόνο Γερμανούς, Αυστριακούς, Ελβετούς. Και όσο για τους Άγγλους, πλέον θεωρώ πολύ δύσκολο να έρθουν», είπε ο πρόεδρος των πρακτόρων στο zarpanews.gr

Στο μεταξύ, ήδη παρατηρείται το φαινόμενο, Άγγλοι τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελλάδα, να αναζητούν τρόπους να φύγουν νωρίτερα, καθώς η καραντίνα θα ισχύσει για όσους επιστρέψουν στην Αγγλία από τις 9 Σεπτεμβρίου και έπειτα. Τα Βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται τώρα στη χώρα μας και προσπαθούν να φύγουν, αλλά είναι αδύνατον, μιας και απλά δεν υπάρχουν τόσες πτήσεις ώστε να… χωρέσουν να πετάξουν μέσα σε δύο ημέρες.

Η αγορά της Αγγλίας έτεινε να γίνει η πρώτη σε επισκέπτες αυτή τη χρονιά, επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, προσθέτοντας ότι τώρα πια, όσοι επισκέπτες από την Αγγλία έρθουν, θα είναι μονάχα εκείνοι που δεν συμμετέχουν σε οργανωμένα γκρουπ, δηλαδή μια αμελητέα ποσότητα.

Αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Χανίων λειτουργούν λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία και σε αυτά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, η πληρότητα κατά μέσο όρο βρίσκεται στο 40%. Με τέτοια πληρότητα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά αν αυτή μειωθεί αισθητά – πράγμα που η αγορά θεωρεί δεδομένο πια – πολύ σύντομα αρκετές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Πόσο μάλλον που υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, ιδιαίτερα στον ευρύτερο Δήμο Πλατανιά, που αυτό το διάστημα λειτουργούσαν σχεδόν αποκλειστικά με Άγγλους.

zarpanews.gr

One thought on “Θα κλείσουν ξενοδοχεία στα Χανιά – Τι λένε οι ξενοδόχοι για την Αγγλική καραντίνα

  1. Εδώ περνάμε εμείς εδώ κοντά τρεις εβδομάδες καραντίνα μετά προστίμων(!) για να μπορούν να μας κουβαλιούνται τέτοιου είδους τουριστάκια και θα στενοχωρηθούμε τώρα που θα μείνουν νωρίτερα άνευ απααχόλησης…αλλά μετ’επιδομάτων…όλες οι ΒουλγαροΡωσοΟυκρανοΓεωργιανές γκαρσονοκαμαριέρες?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook