“Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία” – Η οικονομική διάσταση της Covid 19

θα-είναι-τρελά-τα-λεφτά-αν-μπει-το-εμβ-1222552

Το πολύ ευαίσθητο ζήτημα εμβολιασμού των παιδιών κατά της covid 19 ήδη προκαλεί σάλο και συζητήσεις, κυρίως για το γεγονός ότι αυτό αν θα συμβεί δεν έχει να κάνει με την προστασία των ίδιων των παιδιών αλλά του ενήλικου πληθυσμού, αν και γι’ αυτό υπάρχουν ενστάσεις. Άρα τι κρύβεται από πίσω;

Οι ειδικοί σε ολόκληρο τον κόσμο κρίνουν σκόπιμο σε πρώτη φάση την ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού μέσω των εμβολιασμών, ακόμα και όταν παραδέχονται ότι δεν ξέρουν πόσης διάρκειας είναι η ανοσία που προσφέρουν τα διαθέσιμα εμβόλια. Ωστόσο ανοίγει η συζήτηση και για τον εμβολιασμό των παιδιών!

O υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας δήλωσε:

“Ο εμβολιασμός των ανηλίκων αναμένεται να γίνει και στην Ευρώπη μέχρι τον Σεπτέμβριο και άρα και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν τα παιδιά θα πηγαίνουν από Σεπτέμβριο με εμβόλιο στο σχολείο αντί με self test, με τον Κικίλια να απαντάει θετικά, σε περίπτωση βέβαια που εγκριθεί τελικά το εμβόλιο για τα παιδιά.”

Επιπλέον στην διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσή της για τα κρούσματα και τους εμβολιασμούς, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας:

«Έχουμε αναφέρει ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό για τα παιδιά είναι μικρός. Επομένως ο στόχος του εμβολιασμού είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε. Κάνουμε ένα εμβόλιο για να προστατεύσουμε ένα παιδί από ένα λοιμώδες νόσημα. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις σοβαρής νόσησης από covid.

Επομένως το εμβόλιο για τα παιδιά έχει σαν στόχο πρώτον ότι τα παιδιά αποτελούν το 25% του πληθυσμού μίας χώρας, δεύτερον ότι ο εμβολιασμός τους θα μπορούσε να μειώσει τη διασπορά στην κοινότητα, να μείνουν ανοικτά τα σχολεία και να προστατευτούν ευάλωτες ομάδες»:

Δεν ήταν τυχαίο ότι πρώτα η Pfizer/BioNTech και κατόπιν οι άλλες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εγκριθεί εμβόλιο για τα παιδιά.

Η Pfizer είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο πως ξεκίνησαν οι δοκιμές σε παιδιά τα οποία προσφέρθηκαν «εθελοντικά». Προτού περάσουμε στους λόγους για τους οποίους βιάζονται οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες να εμβολιάσουν παιδιά, να τονίζουμε πως για να ολοκληρωθεί πλήρως μία κλινική μελέτη χρειάζονται 6 με 7 χρόνια!

Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του στο Sputnik o βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «θα επιδιώξουν να περάσουν τους εμβολιασμούς για την COVID-19 ακόμη και στα παιδιά. Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία».

Αλλά και ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας μιλώντας στο libre επεσήμανε πώς «δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να υποστεί τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες ενός εμβολίου, εάν το ίδιο το άτομο δεν έχει όφελος από τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Απαγορεύεται. Πόσο μάλλον ένα παιδί. Δεν υπάρχει το επιχείρημα “για το κοινό καλό πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά”». Και σε κάποιο άλλο σημείο κατέληγε στο συμπέρασμα: “Άρα, λοιπόν, ακόμα και αν εμβολιάσουμε τα παιδιά, είναι πιθανόν, παρόλα αυτά, να μας κολλήσουν”.

Ήδη ΕΕ και Pfizer υπέγραψαν Mega deal 1,8 δισ. δόσεων. Την ανακοίνωση είχε κάνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως «θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια, καθώς και άλλες τεχνολογίες εμβολίων».

Πηγή: libre.gr

One thought on ““Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία” – Η οικονομική διάσταση της Covid 19

  1. Να αφησουν αυτα που ξερουν , φαγοποτι και κουκουλοματα. Τα παιδια μας δεν εμβολιαζονται . Δεν θα τα κανουν πειραματοζωα. Συμφωνουμε με τα τεστ, συμφωνουμε με τις μασκες ,συμφωνουμε με τα μετρα. ΑΛΛΑ Ο Χ Ι ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook