Θα αργήσει η δημοπράτηση στις παραλίες του Δήμου Χανίων – «Από τα μέσα του καλοκαιριού… και αν, για τα ομπρελοκαθίσματα»

θα-αργήσει-η-δημοπράτηση-στις-παραλίε-1042314
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θα «μπει» για τα καλά το καλοκαίρι και ομπρελοκαθίσματα δε θα έχουμε σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χανίων, λόγω μιας αργόσυρτης διαδικασίας που έχει επιβληθεί από το κράτος στην αυτοδιοίκηση.

Παρότι στον Δήμο Χανίων, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκε η τιμή μονάδας (-40% σε σχέση με την περυσινή τιμή) για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, φαίνεται πως μέχρι και το μέσον του καλοκαιριού, πολλές από τις -άλλοτε- οργανωμένες παραλίες, θα μείνουν χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Αυτό, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, Τάσος Αλόγλου, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη, οφείλεται στη διαδικασία που καθυστέρησε σημαντικά από τις υπηρεσίες, λόγω του lockdown:

«Πριν δύο εβδομάδες εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ» τόνισε, «δίνοντας στου Δήμους το δικαίωμα να κάνουν τη διαχείριση μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ήδη οι ενδιαφερόμενοι κάνουν αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων».

Το νομικό πλαίσιο δε δίνει όμως τη δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν ηλεκτρονικά τους διαγωνισμούς, παρότι έχει ζητηθεί και επίσημα, σύμφωνα με τον κ. Αλόγλου και γιαυτό δεν μπορούν να τρέξουν οι διαδικασίες.

Μέσα Ιουλίου… και αν!

«Γα να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει θα χρειαστεί χρόνος και ίσως φτάσουμε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού (μέσα Ιουλίου) χωρίς να έχουμε αναδόχους, ειδικά σε παραλίες που υπάρχει το καθεστώς ομορίας», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

«Φοβάμαι ότι δε θα προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία για να ολοκληρώσουμε. Το εκφράσαμε και στην ΚΕΔΕ μέσω της ΠΕΔ, δυστυχώς δεν προλάβαμε τις εξελίξεις, βγήκε η εγκύκλιος με τον χαρακτηρισμό των παραλιών και ήρθαμε προ τετελεσμένου».

«Άμεσα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες από την Κτηματική Υπηρεσία για παραλίες, όπως π.χ. οι Άγιοι Απόστολοι και η Χρυσή Ακτή, που δεν υπάρχει ομορία και προβολές από επιχειρήσεις, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του Δήμου θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός, ίδιος με το πως γίνεται η δημοπράτηση στις καντίνες. Αυτή η διαδικασία είναι στον αέρα και πρέπει να δρομολογηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλόγλου.

Ίσως και νωρίτερα οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου

Στην ταχύτερη εγκατάσταση των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Χανίων, θα προχωρήσει κατά πάσα πιθανότητα ο Δήμος Χανίων, όπως αποκάλυψε ακόμα, ο κ. Αλόγλου.

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για φέτος προβλέπει τη διαρκή παρουσία τους στις παραλίες από 1ης Ιουλίου, «ωστόσο μάλλον πως υπάρχει τρόπος να έχουμε πιο νωρίς την εγκατάστασή τους, μόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες όμως», τόνισε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook