Τέξας: Σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες – Δεν μύριζαν τους καπνούς λόγω ανοσμίας από τον κορονοϊό!

τέξας-σπίτι-τυλίχθηκε-στις-φλόγες-δε-1166886

Παραλίγο να καεί ζωντανή μία οικογένεια στο Γουάκο του Τέξας, καθώς όλα τα μέλη της είχαν προσβληθεί από κορoνοϊό και είχαν χάσει την όσφρησή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μυρίσουν τους καπνούς που έβγαιναν από το σπίτι τους, που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Το μοναδικό μέλος που δεν είχε προσβληθεί από τον ιό ήταν η 17χρονη κόρη της οικογενείας Μπιάνκα Ριβέρα, η οποία αντιλήφθηκε ότι είχε πάρει φωτιά το σπίτι και ειδοποίησε τα υπόλοιπα μέλη.

«Άρχισα να μυρίζω καμένο πλαστικό και τότε πετάχτηκα πάνω κι έτρεξα έξω απ’ το δωμάτιό μου», είπε στο τοπικό δίκτυο KWTX. «Δυσκολεύτηκα να περάσω από το διάδρομο επειδή ήταν γεμάτος με καπνούς» συνέχισε. Έτσι, η κοπέλα ειδοποίησε τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας και τους βοήθησε να βγουν τρέχοντας απ’ το σπίτι. «Αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να τους ξυπνήσω. Άνοιξα την πίσω πόρτα του σπιτιού και τους έβγαλα έξω έναν-έναν»,

ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής με την πυροσβεστική να υποστηρίζει πως από τύχη δεν θρήνησαν θύματα. «Αυτή η οικογένεια είναι τυχερή που είναι ζωντανή», υποστήριξε σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter.

Δεν έχουν καταφέρει να διευκρινίσουν ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς.

Προτεραιότητα για την 17χρονη ήταν να σώσει τους δικούς της: «Ήθελα απλώς να τους βγάλω ζωντανούς. Αυτό μόνον ήθελα. Δεν θεωρώ ηρωίδα τον εαυτό μου».

Είναι πάντως και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τουλάχιστον το 50% των ανθρώπων που νοσούν από τον κορωνοϊό χάνουν την όσφρησή τους για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτή την κατάσταση «ανοσμία».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook