Τέξας: Μαθητές «πούλαγαν» τους μαύρους συμμαθητές τους σε εικονικό «σκλαβοπάζαρο»

τέξας-μαθητές-πούλαγαν-τους-μαύρου-1207295

Τιμωρίες επιβλήθηκαν σε μαθητές από το Τέξας, που είχαν στήσει ένα εικονικό, διαδικτυακό «σκλαβοπάζαρο» ως παιχνίδι.

Μέσα από μια ομαδική συνομιλία, οι μαθητές «κοστολογούσαν» τους Αφροαμερικανούς συμμαθητές τους, λέγοντας ότι ο τάδε «δεν αξίζει ούτε ένα δολάριο» και ο δείνα «θα πουλιόταν για εκατό».

Στη συζήτηση γινόταν λόγος για «φάρμες» και «δημοπρασίες», με τους μαθητές να σχολιάζουν τις φωτογραφίες των μαύρων συνομηλίκων τους με σχόλια του τύπου «Αυτός θα πουλιόταν πιο ακριβά, αν τα μαλλιά του δεν ήταν τόσο χάλια».

Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής διεξήγαγε σχετική έρευνα, μετά από καταγγελίες κατά των μαθητών για ρατσιστική συμπεριφορά και ηλεκτρονικό bullying.

Το πόρισμα της έρευνας ήταν ότι, πράγματι, οι μαθητές παρέβησαν τους σχολικούς κανονισμούς συμπεριφοράς μέσω του ρατσιστικού τους λόγου.

Κάποιοι από τους γονείς των Αφροαμερικανών μαθητών θεώρησαν την ανταπόκριση της Δευτεροβάθμιας «ελλιπή», λέγοντας ότι το να αποκαλείται «ηλεκτρονικό bullying» ο ρατσισμός είναι υποτίμηση.

«Με αρρωσταίνει όσο το σκέφτομαι», είπε ένας γονέας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC News.

«Ποιοι νομίζουν ότι είναι; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται έτσι;» προσέθεσε.

Από την άλλη, ο Έντι Μπέρνετ, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Εγχρώμων, τόνισε ότι τα νέα τον «αναστάτωσαν», χωρίς όμως εν τέλει να του προξενήσουν πραγματική εντύπωση.

«Για να κάνει κανείς αυτό που έκαναν αυτά τα παιδιά, θα πρέπει πρώτα να έχει πάψει να βλέπει τους στόχους του σαν ανθρώπους», επισήμανε. «Έτσι αποκτά κανείς την άνεση, ώστε να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο».

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook