Τετραήμερο λουκέτο από σήμερα στα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

τετραήμερο-λουκέτο-από-σήμερα-στα-μικ-1325000

Κλειστά από σήμερα και για τέσσερις μέρες θα είναι τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία του κλάδου με κύρια αιτήματα την κατάργηση του claw back και του rebate.

Ριμπέιτ σημαίνει μια υποχρεωτική έκπτωση χρημάτων, την οποία μας υποβάλλουν στη μηνιαία δαπάνη που υποβάλλουμε προς τον ΕΟΠΥΥ, η οποία ανά εργαστήριο ανάλογα με την υποβολή των χρημάτων, μπορεί να κυμαίνεται από 15, 20,25 και 30% και πολλές φορές 35%. Πέρα από αυτό, υπάρχει και το κλόου μπακ, το οποίο στο τέλος του χρόνου, μας λένε ότι, εάν οι τζίροι σας είναι από κάποια όρια και πάνω, απαιτούν να τους επιστρέψουμε ποσά που για το μήνα Ιούλιο ανέρχεται σε ποσοστό 45%. Υποβάλλουμε δηλαδή μια δαπάνη 100 ευρώ και στα ταμεία των εργαστηρίων έρχονται περίπου 20-25 ευρώ, χωρίς την παρακράτηση φόρου.

Αυτό που ζητούν είναι να καταργηθεί η απαίτηση της αναγκαστικής επιστροφής χρημάτων από τα εργαστήρια που αγγίζει σε ποσοστό το 45%.

Την ίδια ώρα, οι μικροβιολόγοι ζητούν από το κράτος να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση καθώς περίπου 90% των παρανακλινικών  εξετάσεων των πολιτών γίνονται από τα ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία έχουν βοηθήσει σημαντικά τους πολίτες εν μέσω πανδημίας.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook