Τέτοιος χώρος χάνεται στο κέντρο των Χανίων – Ούτε να τον καθαρίσουμε για πάρκιγνκ; | Photos

τέτοιος-χώρος-χάνεται-στο-κέντρο-των-χ-1697806

Στην αρχή της οδού  Πειραιώς, στα Χανιά, υπάρχει η γνωστή κατηφόρα δεξιά όπου πολλοί οδηγοί τυχαίνει να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Ο χώρος είναι μέρος της Δυτικής Τάφρου και τον χωρίζει από την κυρίως τάφρο η οδός Μελετίου Πηγά πάνω σε ανάχωμα.

Ο χώρος δεν είχε ενταχθεί στην ανάπλαση της τάφρου, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί αρκετές προτάσεις, όπως το να ενωθεί μαζί της με κάποια στοά, πράγμα που δεν θα ήταν άσχημο. Ωστόσο, οποιαδήποτε εκτεταμένη παρέμβαση σίγουρα θα πάρει χρόνια, καθώς θα απαιτηθούν μελέτες, έγκριση της αρχαιολογίας κ.ο.κ.

Γεννάται όμως ένα απλό ερώτημα: Το να κόψουμε τη βλάστηση και να απομακρύνουμε τα χώματα που γεμίζουν τον χώρο, χωρίς καμία παρέμβαση στο τείχος, με στόχο απλά να καθαρίσει, να ισιώσει το έδαφος και να γίνει προσβάσιμος, πόσο εφικτό είναι;

Θα απελευθερωνόταν μια υπολογίσιμη έκταση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στάθμευση αυτοκινήτων, σε ένα σημείο της πόλης μάλιστα που δύσκολα παρκάρει κανείς. Αν φύγουν τα χώματα, μπορούν εύκολα να χωρέσουν κάποιες δεκάδες αυτοκινήτων.

Μια τέτοια παρέμβαση πολύ δύσκολα θα συναντούσε άρνηση από την αρχαιολογία, καθώς δεν πρόκειται για τίποτα το σημαντικό και δεν θα άγγιζε το τείχος.

Και το τί θα γίνει μακροπρόθεσμα, μπορούμε να το δούμε χωρίς να παραμένει ο χώρος «νεκρός» και αχρησιμοποίητος.

Δείτε το σημείο:zarpanews.gr

2 thoughts on “Τέτοιος χώρος χάνεται στο κέντρο των Χανίων – Ούτε να τον καθαρίσουμε για πάρκιγνκ; | Photos

  1. Και το κομμάτι της Πειραιώς από Σκαλιδη μέχρι ΜελετιοΠηγα πότε θα αποφασίσουν να το φτιάξουν? Άσφαλτος σε άθλια κατασταση Ανυπαρκτα πεζοδρόμια με τους πεζούς να πορευοντε επικινδύνως ανάμεσα στα διερχομενα αυτοκίνητα Και όλα αυτά σε ένα άκρως τουριστικό δρόμο

  2. Σωστά και μόνο να καθαρίσει από μπάζα και σκουπίδια θα ήταν καλή κίνηση αλλά ποιος θα την κάνει; Μόνο ο Δήμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook