Τέταρτη συνάντηση του κύκλου επιμορφωτικών συναντήσεων, Τετάρτες των Φιλολόγων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Η τέταρτη συνάντηση του κύκλου επιμορφωτικών συναντήσεων, Τετάρτες των Φιλολόγων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η συνάντηση,  με εισηγητή τον φιλόλογο Ιωάννη Παναγιώτη Αμπελά (διδάκτορα Ε.Κ.Π.Α. στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Χανίων) έχει θέμα:

«Φάκελος Υλικού Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου: ερμηνευτικά και διδακτικά ζητήματα. Η περίπτωση των Θεματικών Ενοτήτων 1,2,3»

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα εκφραστούν γενικότεροι αλλά και ειδικότεροι προβληματισμοί σχετικά με τη διδασκαλία και την ερμηνεία των κειμένων-αποσπασμάτων αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού λόγου στον αποκαλούμενο Φάκελο Υλικού για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου (Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών Σπουδών). Θα δοθεί έμφαση στις 3 πρώτες θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου (Δ.Ε. 1-11). Στο πλαίσιο της εισήγησης θα γίνει σχολιασμός επιλεγμένων σημείων της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και θα αναζητηθούν οι εν δυνάμει βέλτιστες ερμηνείες. Τέλος, θα παρουσιαστεί ένας ενδεικτικός προγραμματισμός διδασκαλίας του μαθήματος.

Οι συναντήσεις διοργανώνονται από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ