Τέτα Ντούζου: To κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο που έλαμψε στα 80s

τέτα-ντούζου-to-κορίτσι-με-το-πλατύ-χαμό-1425920

Η Τέτα Ντούζου είναι ένα από τα σύμβολα του σεξ της δεκαετίας του ’80, ενώ οι εφημερίδες της εποχής την χαρακτήριζαν το “κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο”. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα” το 1982. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και η Τέτα συστήθηκε στο ελληνικό κοινό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Το όνομά της είναι Παναγιώτα Ντούζου και είναι κόρη του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού, Αντρέα Ντούζου, αλλά και αδελφή του επίσης ηθοποιού, Στηβ Ντούζου. Η μητέρα της, Αναστασία Ντούζου, ήταν γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.

Έφυγε με την οικογένεια της το 1967, σε πολύ μικρή ηλικία, για την Αμερική για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980, οπότε και άρχισε η υποκριτική της καριέρα, ενώ παράλληλα σπούδασε ψυχολογία.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα, η Τέτα Ντούζου δεν είχε όνειρο ζωής την υποκριτική, αλλά ήθελε να ασχοληθεί με τα παιδιά. Ωστόσο, δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα. Έτσι αποφάσισε στα 18 της χρόνια να λάβει μέρος στις βιντεοταινίες της εποχής για να μπορέσει στη συνέχεια να σπουδάσει παιδοψυχολογία.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στο κοινό μέσα από δεκάδες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, κυρίως χάρη στους αβανταδόρικους ρόλους της. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως με Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Ρίζο, Μάρω Κοντού, Στάθη Ψάλτη.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη, και στο όνομα του έρωτα εγκατέλειψε την καριέρα της. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο κόρες. Την ίδια περίοδο άνοιξε μπουτίκ ρούχων στην οδό Πατησίων κοντά στην ΑΣΟΕ, με το επώνυμό της.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook