Τέσσερα δημοφιλή τραγούδια που στο 2022 γίνονται 25 χρόνων

τέσσερα-δημοφιλή-τραγούδια-που-στο-2022-γ-1498153

Tέσσερις επιτυχίες διάσημων καλλιτεχνών στα τέλη της δεκαετίας του ’90, οι οποίες μέσα στο 2022 κλείνουν 25 χρόνια ζωής, όσο απίστευτο κι αν μας φαίνεται!

Σελίν Ντιόν – My Heart Will Go On

Υπάρχει πιθανώς μια μαθηματική εξίσωση που μπορείτε να κάνετε με το τραγούδι που θα σας κάνει να νιώσετε πολύ μεγάλοι ή θα συνδυάσετε με κάποιο τρόπο την αναμονή μεταξύ του πρώτου Avatar και των συνεχειών του Τζέιμς Κάμερον που καθυστερούσαν πολύ. Όμως, όπως ο «Τιτανικός», η ταινία που την ενέπνευσε, αυτή η μπαλάντα απέκτησε εμπορικό αντίκτυπο μόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας τον Δεκέμβριο του 1997, και όχι μόνο έγινε ένα από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, αλλά κέρδισε ένα Όσκαρ και πολλά Γκράμι.

Έλτον Τζον – Candle in the Wind

Η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέθανε στις 31 Αυγούστου του 1997 συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τον Έλτον Τζον, ο οποίος ήταν ένας από τους στενούς της φίλους. Ο Τζον επανασυνδέθηκε με τον επί χρόνια συνεργάτη του στη σύνθεση τραγουδιών Bernie Taupin για να προσαρμόσει τους στίχους του κορυφαίου του τσαρτ του 1973 -είχε δημιουργηθεί ως φόρος τιμής για την Μέριλιν Μονρόε– για να αποτίσει φόρο τιμής στη ζωή και τον θάνατό της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το κομμάτι έγινε το δεύτερο με τις περισσότερες πωλήσεις φυσικό σινγκλ όλων των εποχών (ακριβώς πίσω από το «White Christmas» του Bing Crosby) και μετά από 15 χρόνια συγκέντρωσε 176,7 εκατομμύρια δολάρια -εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπικές οργανώσεις που ήταν σημαντικές κατά την διάρκεια της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Aqua – Barbie Girl

Η Σκανδιναβική εισβολή δεν είχε κάνει εντελώς την εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά το μεγαλύτερο (και βασικά μοναδικό) hit των Aqua σίγουρα επιτάχυνε αυτό το κίνημα. Όσο μεγάλο κι αν ήταν το dance-pop τραγούδι του συγκροτήματος, τα πλεονεκτήματά του δεν άντεξαν ιδιαίτερα στα ποπ τσαρτ, τα οποία συχνά έλκονται σε ανόητους και όμως ακαταμάχητους στίχους. Στην πραγματικότητα, η Mattel, η κατασκευάστρια εταιρεία της Barbie, μήνυσε το συγκρότημα για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και τελικά συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που οδήγησε σε πολλές δικαστικές αμοιβές και μια δικαστική ετυμηγορία που τάχθηκε στο πλευρό του καλλιτέχνη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «συνιστάται στα μέρη να χαλαρώσουν».

Los Del Rio – Macarena

Το VH1 αποκάλεσε το συγκεκριμένο τραγούδι το «πιο επιτυχημένο τραγούδι- θαύμα όλων των εποχών» το 2002 και το δίκτυο μουσικών βίντεο μάλλον έχει δίκιο, αναφέρει το mentalfloss.com. Το «Macarena» γίνεται αμέσως οικείο, συνοδεύεται από έναν πιασάρικο χορό και το γκρουπ πίσω από αυτό είναι σχεδόν αόρατο στους περισσότερους ακροατές. Το λάτιν ποπ και χορευτικό δίδυμο πίσω από το τραγούδι δημιουργήθηκε το 1962 και ηχογράφησε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού σε έξι πλήρους μήκους άλμπουμ. Ωστόσο, μόνο όταν οι Bayside Boys το έκαναν remix στα αγγλικά, έγινε το επί 14 εβδομάδες νούμερο ένα τραγούδι στο Billboard Hot 100 που «χόρεψε» στις καρδιές και τη μνήμη των ακροατών.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook