Τέσσερα διακοσμητικά λάθη που κάνουν το χώρο σου να φαίνεται ατακτοποίητος | Photos

τέσσερα-διακοσμητικά-λάθη-που-κάνουν-644955

Ξέρεις αυτό που λένε για την καθαριότητα, ότι είναι η μισή αρχοντιά; Μεγάλη αλήθεια! Ακόμη κι αν είσαι ο καλύτερος διακοσμητής του κόσμου, αν έχεις την πιο ανεπανάληπτη αισθητική και διαλέγεις τα πιο εξεζητημένα στοιχεία για το χώρο σου, αν ο τελευταίος είναι λιγότερο τακτοποιημένος ή καθαρός απ’ ό,τι θα έπρεπε, τότε σίγουρα έχεις βρει τον No1 τρόπο να… χαντακώσεις το ταλέντο σου!

Βλέπεις, τίποτα δεν είναι πιο στιλάτο και αριστοκρατικό από ένα προσεγμένο και καθαρό σπίτι, χωρίς “φασαρία” από αχρείαστα αντικείμενα και πολλή ανούσια πληροφορία να απασχολεί πολύτιμο ζωτικό χώρο! Αν, όμως, το να γυρίζεις στο σπίτι μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά, γεμάτη υποχρεώσεις, και να πρέπει να καθαρίσεις σε βάθος, σου μοιάζει… Γολγοθάς, τότε θα πρέπει να φερθείς τουλάχιστον έξυπνα και να φροντίσεις να διαμορφώσεις το interior design σου με τέτοιο τρόπο που να “εκπέμπει” vibes καθαρότητας -αν όχι καθαριότητας- και τάξης, ώστε να αναδεικνύονται τα αισθητικά στοιχεία του!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλοι κάνουμε στη διακόσμησή μας είναι να την υπερφορτώνουμε με διαφορετικά στοιχεία, που όσο ταιριαστά κι αν είναι στο τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο δημιουργούν “θόρυβο” και καταλήγουν περισσότερο να μας κουράζουν, παρά να μας χαλαρώνουν -όπως θα έπρεπε.

Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο, κατά τη διαδικασία του προσωπικού μας interior designing, να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στα είδη και τα ρεύματα που συνδυάζουμε, καθώς επίσης και να ακολουθήσουμε ορισμένους κανόνες που θα μας διευκολύνουν να “χτίσουμε” τις κατάλληλες συνθήκες για ένα χώρο φιλόξενο, τακτοποιημένο και αρχοντικό!

Και αν ακόμα αναρωτιέσαι ποια είναι τα διακοσμητικά λάθη που ίσως έχεις κάνει ή με ποιο τρόπο θα καταφέρεις να αναδείξεις την “καθαριότητα” του σπιτιού σου, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω!

⇒ Όταν τα έπιπλα ακουμπούν απευθείας στο πάτωμα

Τα κυρίαρχα έπιπλα, όπως ο καναπές, οι πολυθρόνες και τα σκαμπό, όταν ο σχεδιασμός τους τα οδηγεί να ακουμπούν απευθείας στο δάπεδο, δημιουργούν την αίσθηση του compact και ατακτοποίητου όγκου, που δεν αφήνει το χώρο να “αναπνεύσει”! Για αυτό και είναι προτιμότερο να επιλέξεις έπιπλα που στηρίζονται σε πόδια και σκελετούς, ώστε να αφήσουν τον αέρα να διαχέεται στο χώρο και να τον κάνουν πιο ανάλαφρο!

⇒ Όταν τα κάδρα κεντράρονται με βάση τα έπιπλαΟρισμένες φορές, κάνουμε το λάθος να κρεμάσουμε τα κάδρα μας με βάση τη διάταξη και τις διαστάσεις των επίπλων μας. Αυτό, όμως, μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει σε… φιάσκο, αφού η εικόνα τους σε σχέση με τον τοίχο είναι “ανισόρροπη” και “τσαπατσούλικη”, ενώ στην παραμικρή αλλαγή που θα κάνεις στη διακόσμησή σου θα φανεί η ανομοιομορφία των κάδρων. Για αυτό και είναι απαραίτητο να κρεμάς τα κάδρα και τα posters σου με βάση τις αναλογίες του τοίχου που θα τα φιλοξενεί. Με αυτό τον τρόπο ο χώρος θα έχει συμμετρία και γεωμετρία, δείχνοντας τελικά τακτοποιημένος και καθαρός.

⇒ Όταν τα υφάσματά σου είναι πολύ fluffy

Ναι, ξέρω, τίποτα δεν είναι πιο cozy και χαλαρωτικό από τα αφράτα, χνουδωτά και απαλά υφάσματα, όπως ένα ριχτάρι, μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι. Την ίδια, όμως, στιγμή αυτός ο όγκος και η υφή δημιουργούν την αίσθηση του μη καθαρού και άτσαλου. Για αυτό, καλό είναι να εφοδιαστείς για τη διακοσμητική χρήση τους υφάσματα πιο ντελικάτα και λεπτά και να αφιερώσεις στις fluffy υφάνσεις τον προσωπικό χρόνο σου!

⇒ Όταν τα διακοσμητικά σου είναι… ατάκτως ερριμέναΝαι, μπορεί να σου φαίνεται κάπως αυστηρό, αλλά η αλήθεια είναι πως τα διακοσμητικά αντικείμενα που επιλέγεις να επιδείξεις στα ράφια, τα side tables και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, θα πρέπει να έχουν ορισμένη συμμετρία και τακτοποίηση, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Σκέψου το, αν τα τοποθετείς χωρίς καμία λογική, στο τέλος μοιάζουν παρατημένα και άτσαλα. Αντιθέτως, αν δημιουργήσεις μια διάταξη μεταξύ τους και τα συνδυάσεις ανάλογα, τότε θα φαίνεται ένας πεντακάθαρος και σωστά δομημένος χώρος!

Πηγή: tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook