Τέσσερα άτομα διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας – Εκκενώνονται 19 κοινότητες στην Ηλεία

τέσσερα-άτομα-διακομίστηκαν-στο-κέντ-1262214

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, όπου η φωτιά που κατακαίει από χθες την περιοχή έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων).

Συνολικά 19 κοινότητες έχουν εκκενωθεί

Εντωμεταξύ, εντολή για την προληπτική εκκένωση 19 κοινοτήτων της Ηλείας έχει δοθεί από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η πλέον πρόσφατη είναι η εντολή, στις 3 το μεσημέρι, για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Φρίξα, λόγω του πύρινου μετώπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες Δήλιζα, Πεύκες, ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

Για την εκκένωση, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του 112.

H κατάσταση είναι εφιαλτική, καθώς η φωτιά είναι ισχυρή και κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Κάηκαν σπίτια αλλά και μεγάλη δασική έκταση και καλλιέργειες.

Εκκενώθηκε η κατασκήνωση στην Φρίξα

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε πριν από λίγο και για την περιοχή της Φρίξας, σύμφωνα με το ilialive.

Με απόλυτη ασφάλεια έχει εκκενωθεί εδώ και μια ώρα η κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας, όπου τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό της κατασκήνωσης έχουν μεταφερθεί στην Εστία Κρεστένων, για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr ο αρχηγός της κατασκήνωσης Μιχάλης Βιγγόπουλος δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των ατόμων της κατασκήνωσης.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία EMS της ΕΕ για την χαρτογράφηση των πυρόπληκτων περιοχών της Αρχαίας Ολυμπίας

Επίσης, ενεργοποιήθηκε ως Εθνικό Σημείο Επαφής η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση χαρτογράφηση των περιοχών της Αρχαίας Ολυμπίας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά στις 5 Αυγούστου.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 5 Αυγούστου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook