Τερματισμός 246χλμ. για Χανιώτη στο «Σπάρταθλον»!

τερματισμός-246χλμ-για-χανιώτη-στο-σπά-929996

Μια ακόμα υπέρβαση ανήκει σε Χανιώτη, ο οποίος αυτή τη φορά είναι ο Στέφανος Αγοραστάκης. Ο 40χρονος δρομέας κατάφερε να τερματίσει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες που γίνονται σε όλο τον κόσμο, το Σπάρταθλον, διανύοντας μία απόσταση 246,8 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Αθήνα και τερματισμό στη Σπάρτη!

Ο αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή στις 7 το πρωί από το Ηρώδειο και κατέληξε στην πόλη της Σπάρτης το απόγευμα του Σαββάτου. Εκεί, ο Αγοραστάκης γνώρισε την αποθέωση στον τερματισμό του, όπως συνέβη όμως και με όλους τους αθλητές, αλλά ειδικότερα οι ελάχιστοι Έλληνες που τα κατάφεραν, ουσιαστικά αποθεώθηκαν.

Ο αγώνας περιλαμβάνει το πέρασμα από μέρη με ιστορία, όπως η αρχαία Κορινθία, ενώ οι δρομείς περνούν ακόμη πάνω από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ διασχίζουν δεκάδες χωριά όπου ειδικότερα τις βραδινές ώρες αυτά μετατρέπονται σε χώρους πραγματικής γιορτής για τους ντόπιους.

Ο Αγοραστάκης ολοκλήρωσε κατάκοπος τον αγώνα αλλά στο τέλος, μετά από 36 ώρες, η ανταμοιβή του χειροκροτήματος και το ζεστό καλωσόρισμα από τους διοργανωτές ήταν μια διαδικασία ανατριχιαστική…

Συνολικά στον αγώνα πήραν μέρος 400 άτομα, αλλά αυτοί που κατάφεραν να τερματίσουν είναι λιγότεροι από τους μισούς.

zarpanews.gr

One thought on “Τερματισμός 246χλμ. για Χανιώτη στο «Σπάρταθλον»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook