Τεράστιες οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης – «Δίνεται μάχη για μία μάσκα» λέει ειδικευόμενη γιατρός | Video

τεράστιες-οι-ελλείψεις-στα-νοσοκομεί-1017880

Για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ειδικευόμενη ιατρός στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στην Κρήτη.

Η κα Κατερίνα Χαλκιαδάκη αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο Ηρακλείου και εξήγησε πως οι υγειονομικοί υπάλληλοι έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές δυσκολίες, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας. «Γίνεται μάχη για μία απλή, χειρουργική μάσκα μίας χρήσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτές τις μάσκες κανονικά θα έπρεπε να τις πετάμε μετά από τρεις ώρες χρήσης και αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι που τις φοράνε μέρες ολόκληρες, εφημερίες ολόκληρες γιατί δεν υπάρχουν άλλες. Υπάρχουν συνάδελφοι που αγοράζουν μόνοι τους τις μάσκες ή που φτιάχνουν αυτοσχέδιες υφασμάτινες για να μπορέσουν να έρθουν στη δουλειά τους και να βγάλουν τις βάρδιες προστατευμένοι και αυτό δημιουργεί μία τεράστια ανασφάλεια» είπε η ειδικευόμενη γιατρός και παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε αντισηπτικά αλλά και στα σαπούνια που χρησιμοποιούν για την ατομική υγιεινή.

Δείτε τι είπε η γιατρός του ΠΑΓΝΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook