Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Κρίσιμες ώρες για την υγεία του – Σύσσωμη η οικογένειά του στην Αθήνα

τέως-βασιλιάς-κωνσταντίνος-κρίσιμες-1605228

Τα συναισθήματα του κόσμου προς το προσωπο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου παραμένουν ανάμεικτα και φορτισμένα.

Ο σεβασμός, όμως, μπροστά στην ανθρώπινη φύση και στην ύστατη μάχη που δίνει κάποιος για τη ζωή του υπερβαίνουν όλες τις έριδες και τις διαφωνίες. Εξάλλου, το μόνο πράγμα που παραμένει κοινό για όλους -γαλαζοαίματους και μη- είναι το εφήμερο, το επικείμενο τέλος και η κοινή βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορεί αυτό να το αποφύγει. Σε αυτό είμαστε όλοι ίσοι, κοινοί θνητοί.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ αποτυπώνεται στο γεγονός ότι σύσσωμη η οικογένεια του βρίσκεται στην Αθήνα. Από κάθε διαφορετική γωνιά του πλανήτη, έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό του τα πέντε παιδιά του, τα εννέα εγγόνια του και οι αδελφές του βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη από την Ισπανία.

Ο 82χρονος τέως βασιλιάς υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του στην Αθήνα. Έκτοτε νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αν και οι γιατροί μπόρεσαν μετά από μια ύστατη προσπάθεια να τον σταθεροποιήσουν, τα χρόνια προβλήματα υγείας έχουν καταβάλει τον οργανισμό του, καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή…

Μόνο τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε αντιμέτωπος με αναπνευστικά προβλήματα, ένα ισχαιμικό επεισόδιο, τον κορονοϊό που χτύπησε και τη δίκη του πόρτα και διάφορα άλλα που τον ανάγκασαν να διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου αρκετές φορές. Το πόσο εύθραυστος είναι έγινε αντιληπτό και στην τελευταία εμφάνισή του. Όταν λίγους μήνες νωρίτερα εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας σε αναπηρικό καροτσάκι, με σωληνάκια οξυγόνου. Το τελευταίο ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Από αριστερά η Νίνα Φλορ σύζυγος του Φίλιππου, η πριγκίπισσα Ειρήνη και η Τατιάνα Μπλάτνικ σύζυγος του Νικολάου

Τότε είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα και μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών είχε καταφέρει να επανέλθει. Ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του, είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι μήνες νωρίτερα προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλεύεται και σήμερα.

Όπως είναι φυσικό, πλέουν, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες. Τόσο η οικογένεια, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικο διαφυλάσσει τις δύσκολες αυτές στιγμές του 82χρονου με νύχια και με δόντια. Όλοι κατανοούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Πρόκειται, όμως, για μια δύσκολη μάχη, με τους γιατρούς να εμφανίζονται απαισιόδοξοι και προβληματισμένοι για την έκβαση αυτής.

Η τέως βασιλική οικογένεια επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών, για να προσευχηθεί για τη βελτίωση της υγείας του. Εξάλλου, η συζύγους του, Αννα – Μαρία και τα παιδιά τους βρίσκονται κοντά του καθημερινά, κατά τις ώρες του επισκεπτηρίου της Μονάδας. Αρχικά, κυκλοφόρησαν φήμες για το αν είναι ή όχι διασωληνωμένος. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, η επαφή του με το περιβάλλον είναι περιορισμένη.

Μαρί Σαντάλ και Νίνα Φλορ

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ παλεύει για τη ζωή του, φλιτζάνια και κούπες με τη μορφή του, αλλά και ευχετήριες κάρτες από το γάμο του γιου του Παύλου, με τη Μαρί Σαντάλ το 1995, μέχρι μαχαιροπήρουνα με τη σκαλιστή κορώνα στο κάτω μέρος τους και επιστολές με την υπογραφή του πωλούνται στο Διαδίκτυο, με τις τιμές να έχουν ανέβει και το αγοραστικό ενδιαφέρον να έχει αυξηθεί.

Η αδελφή του Κωνσταντίνου, πριγκίπισσα Ειρήνη

 

Ο Φίλιππος ο μικρότερος γιός του Κωνσταντίνου
Ο Φίλιππος μιλάει στο κινητό του έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών
Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, αδελφή του Κωνσταντίνου
Ο Φίλιππος μαζί με την σύζυγό του Νίνα Φλορ
Η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, αδερφή του Κωνσταντίνου και η Τατιάνα Μπλάνικ, σύζυγος του Νικολάου

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook