Τέμπη: 4 τραυματίες στη ΜΕΘ – Ποια η κατάσταση του επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

τέμπη-4-τραυματίες-στη-μεθ-ποια-η-κατά-1647582

Τέσσερις είναι πλέον οι τραυματίες από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει, βγήκε από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 22χρονος και νοσηλεύεται στη κλινική Πλαστική Χειρουργική. Ο 22χρονος, αναρρώνει σταδιακά και σταθερά.

«Για τις διεγχειριτικές του ανάγκες το αίμα κάλυψε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ που διατηρεί τράπεζα αίματος όπως τα περισσότερα Σωματεία μας», τονίζει.

Σχετικά με τον μοναδικό επιζόντα του πρώτου βαγονιού, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως εξακολουθεί να δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας και είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου νοσηλεύεται ακόμη ένα κορίτσι, το οποίο είναι σε σταθερή κατάσταση.

Επίσης, σε σταθερή κατάσταση είναι οι 2 τραυματίες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού της Λάρισας.

Νοσηλεύονται επίσης 7 τραυματίες στις κλινικές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας, σε καλή κατάσταση και ένας που βγήκε από τη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου.

Σύνολο 4 τραυματίες στις ΜΕΘ και 8 στις κλινικές.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννάκος αναφέρεται στον διαχρονικό σχεδιασμό προσλήψεων, μετατάξεων στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που σχετίζεται με την τραγωδία των Τεμπών.

«Το 2010 και 2011 λόγω μνημονίων έδιωξαν με υποχρεωτικές μετατάξεις πάνω από 2.000 υπαλλήλους από τον ΟΣΕ για να τον εξυγιάνουν με πρωτεραιότητα υποδοχής προσωπικού τα Νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας. Έτσι ήρθαν στα νοσοκομεία σε βοηθητικές δουλειές μηχανοδηγοί, σταθμάρχες, τεχνικοί κ.α.λ.

Οι περισσότεροι τώρα συνταξιοδοτήθηκαν. Και για τους λίγους που απέμειναν στα νοσοκομρία πριν λίγο καιρό έδωσαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον ΟΣΕ. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ΟΣΕ ούτε τα Νοσοκομεία.

Το ίδιο στα Νοσοκομεια έγινε με τους σχολικούς φύλακες. Τους έφεραν με υποχρεωτική μετάταξη στα Νοσοκομεία και μετά τους ξαναπήραν πίσω. Προσλήψεις θέλουμε όχι να διαλύονται δημόσιες υπηρεσίες για να ιδιωτικοποιηθούν και να έρχεται με το ζόρι προσωπικό τους στα νοσοκομεία. Όλα στο πόδι», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook