Τέλος το lockdown για τους εμβολιασμένους – Έρχονται ανακοινώσεις για την επιχείρηση «Ελευθερία»

τέλος-το-lockdown-για-τους-εμβολιασμένους-έ-1216369

Σε αλλαγή πλεύσης σε σχέση με το lockdown οδηγείται η κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τη δυσαρέσκεια των εμβολιασμένων πολιτικών και επαγγελματιών, οι οποίοι βλέπουν να μην κατακτούν την επιστροφή στην καθημερινότητα, παρ ότι υπήρξαν συνεπείς και έσπευσαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Καταστηματάρχες και λοιποί επαγγελματίες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία έχουν επιβληθεί mini lockdown, καθώς η πανδημία καλπάζει, έχουν έναν λόγο παραπάνω να αντιδρούν, καθώς στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, υφίστανται περιορισμούς με σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο, ενώ δεν έχουν πλέον το δίχτυ στήριξης από την πολιτεία.

Τα μηνύματα έφτασαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, αναλύοντας και τις δημοσκοπήσεις, διέκρινε τον κίνδυνο δημιουργίας και διόγκωσης ενός κύματος δυσαρέσκειας από εκλογικά κοινά τα οποία διατηρούν προνομιακή σχέση με την κυβερνητική παράταξη.

Σ αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες του iEidiseis, στο κυβερνητικό παρασκήνιο γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για την ανακοίνωση, αύριο, από τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη του σχεδίου ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών έναντι των ανεμβολίαστων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι η κατάργηση όλων των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί, ακόμα και στις περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο».

Κάτι τέτοιο συνιστά στην πράξη κατάργηση του μίνι lockdown σε όλες τις περιοχές που ισχύει σήμερα και επαναλειτουργία της εστίασης και της ψυχαγωγίας με μουσική, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι τη μία τα ξημερώματα και με την είσοδο μόνο των εμβολιασμένων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τις εκτός «κόκκινης ζώνης» περιοχές.

Δι αυτής της οδού, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, μπαίνει μία ουσιαστική διαχωριστική γραμμή μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, η οποία, χωρίς να έχει τιμωρητική διάθεση, οδηγεί σε απομόνωση όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και αντιστοίχως επιβραβεύει τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις που επέλεξε να είναι covid free.

Ένα πρώτο στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο ο κ. Πλεύρης, με στόχο «να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε χθες ότι έρχεται σχέδιο για τους εμβολιασμένους… «σε σημείο κανονικότητας».

Η δυσκολία στον όλον σχεδιασμό, αφορά στη διαχείριση των ανεμβολίαστων, καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί η στάση της ως τιμωρητική. Οι τελικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν σήμερα και θα ανακοινωθούν αύριο.

Την ίδια ώρα, στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί κλίμα δυσαρέσκειας για τη σπουδή κορυφαίων υπουργών να προαναγγείλουν αποφάσεις, δεσμεύοντας την κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως πχ το ζήτημα των παρελάσεων, για το οποίο η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να έχουν κομβικό ρόλο στην τελική απόφαση οι περιφερειάρχες.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook