Τέλος τα μονοκλωνικά: Από την Παρασκευή χάπια κατά του κορονοϊού – Ανοίγει η πλατφόρμα

τέλος-τα-μονοκλωνικά-από-την-παρασκευ-1348545

Αρχίζει η διάθεση των χαπιών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ποιοι δικαιούνται να λάβουν και πότε. Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν.

Αντιικά χάπια κατά του κορονοϊού θα αρχίσουν να είναι διαθέσιμα στα ελληνικά νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του iEidiseis.gr για την πορεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, σημείωσε ότι την Παρασκευή 14/1 θα ανοίξει η πλατφόρμα για να χορηγηθούν τα χάπια κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο ασθενής θα υπογράφει για να λάβει τα χάπια της Merck -καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη το τελικό «πράσινο φως» -, ενώ θα συνταγογραφούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία.

Μάλιστα, τα κριτήρια για τους ασθενείς, είναι ακριβώς εκείνα με τα οποία γινόταν η χορήγηση των μονοκλωνικών.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε η Μίνα Γκάγκα:

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα που φέραμε έχουν όλα δοθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει. Ξεκινάμε την χορήγηση των χαπιών των αντιικών, η πλατφόρμα ανοίγει έως αύριο νομίζω και θα μπορεί να δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά για τους ασθενείς. Πάλι με συνταγογράφηση από τους γιατρούς. Εδώ δεν έχει δοθεί άδεια, άρα ο ασθενής θα υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα.

Είναι αντιικά φάρμακα, όπου έχουν μια πρώτη γνωμοδότηση, αλλά όχι την τελική έγκριση. Φαίνεται ότι δουλεύουν, αλλά θέλουμε να το δούμε. Θα συνταγογραφηθούν στις ίδιες ομάδες ασθενών που είχαν μέχρι τώρα, τα ελέγχει η ίδια επιτροπή και δίνει έγκριση. Τα φάρμακα θα μπορούν να δίνονται, είτε από τα νοσοκομεία στους νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τους ανθρώπους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook