Τέλος στη συνεργασία με τον δήμο Χανίων βάζει ο Τάσος Βάμβουκας

Τέλος στη συνεργασία με τον δήμο Χανίων βάζει ο Τάσος Βάμβουκας και η παράταξη “Δήμος Ενεργών Πολιτών” μετά από τη συνεδρίαση που είχε η παράταξη το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βάμβουκας ξεκαθαρίζει ότι οι δύο αντιδήμαρχοι που προέρχονται από την παράτασξή του, μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τη λήξη της θητείας τους τον προσεχή Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τις εκλογές του 2019 έως και σήμερα η παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» στήριξε με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό τη νέα δημοτική αρχή. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η ολομέλεια της παράταξής μας αποφάσισε να βοηθήσουμε για έναν χρόνο την ομαλή διοίκηση του Δήμου Χανίων, διαθέτοντας στη νέα δημοτική αρχή έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη μας. Το θεωρήσαμε χρέος μας απέναντι στους συνδημότες μας και το αναλάβαμε. Διαπιστώνοντας ότι υπήρχε ανάγκη περεταίρω στήριξης της διοίκησης τους δήμου και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, παρατείναμε αυτή μας τη στήριξη.

Σήμερα, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι οι στόχοι που θέσαμε έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεύτερον ότι πλέον έχουν γίνει φανερά τα όρια της συνεργασίας μας με τη δημοτική αρχή. Τα έργα που παραδώσαμε βρίσκονται πλέον σε ασφαλή πορεία ολοκλήρωσης.

Με αυτό το σκεπτικό δεν κάνουμε αποδεκτή την πρόταση του κ. δημάρχου για την ανάληψη επιπλέον θέσεων ευθύνης. Αποφασίζουμε επιπλέον ότι οι δύο αντιδήμαρχοι μπορούν, για λόγους ομαλής μετάβασης, να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τη λήξη της θητείας τους τον προσεχή Νοέμβριο. Τα ίδια ισχύουν και για λοιπά μέλη της παράταξής μας τα οποία βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Σε κάθε περίπτωση, ως παράταξη θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κάθε πρόταση που θα κρίνουμε χρήσιμη και επωφελή για τα Χανιά. Την ίδια στιγμή θα καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις και θα εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, με ευπρέπεια και δημιουργικότητα, μακριά πάντοτε από στείρες αντιπολιτευτικές λογικές. Άλλωστε αυτό κάναμε και καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ.

Ως «Δήμος Ενεργών Πολιτών» στα 11 χρόνια της παρουσίας μας στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου μας, δώσαμε σαφή δείγματα γραφής τα οποία και επισφραγίσαμε με τη θητεία μας με τις ιδέες και τα έργα μας, πολλά από τα οποία εκτελούνται σήμερα. Είμαστε μια παράταξη που αναδείχθηκε μέσα από ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, πέρα από άλλες λογικές και εξαρτήσεις. Στηρίξαμε με συνέπεια το συμφέρον των συμπολιτών μας και υπήρξαμε σημείο αναφοράς για την ανάδειξη νέων και ικανών ανθρώπων με εγνωσμένη πλέον προσφορά στα κοινά των Χανίων. Αυτό τον ρόλο και αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με την ανεξάρτητη πορεία μας στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε παρόντες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στην Κρήτη σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΕπίδομα ενοικίου… γιοκ για όσους έκαναν φορολογική δήλωση

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΣΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΚΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ !! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο κ.ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ.
    Η ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΡΧΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΝΕΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ. ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ