Τέλος στα σενάρια για “χύμα” εμβολιασμούς, χωρίς ραντεβού, μόνο με ταυτότητα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία», το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών στη χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊου.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούσαν κάποιες πληροφορίες  ότι υπάρχουν σκέψεις για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές  του protothema.gr, η περίπτωση οι πολίτες να εμβολίαζονται χωρίς ραντεβού έχει συζητηθεί στο παρελθόν, ωστόσο έχει απορριφθεί και τα δημοσιεύματα με ανάλογο περιεχόμενο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος εξήγησε τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία δίνοντας στη δημοσιότητα τη σύγκριση δεδομένων μεταξύ του 3ου και του 4ου κύματος της πανδημίας.

Συμπερασματικά αναφέρει πως στο 3ο κύμα με 25.355 ενεργά κρούσματα είχαμε 813 διασωληνωμένους, μετά τον εμβολιασμό με 24.353, έχουμε 125.

Παράλληλα αναφέρει πως έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ