Τέλος οι μάσκες στα σχολεία και πανεπιστήμια – Τι ισχύει για τις εξετάσεις

τέλος-οι-μάσκες-στα-σχολεία-και-πανεπι-1452759

Τέλος στις υποχρεωτική χρήση μάσκας στην εκπαίδευση είναι η εισήγηση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότητα, από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Παρταμένει υποχρεωτική ωστόσο κατά την διάρκεια των εξετάσεων στα σχολεία, καθώς και στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα μέτρα για το καλοκαίρι 2022

Από την πρώτη ημέρα του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα αναστάλθηκε η επίδειξη του πιστοποιητικού εβολιασμού για την είσοδο σε μπαρ, καφετέριες και καταστήματα, με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς στους κλειστούς χώρους.

Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

Μία ακόμα ανάσα ελευθερίας θα έρθει προσεχώς, αφού η μάσκα που μας συνοδεύει τα τελευταία χρόνια θα… πεταχτεί. Όχι όμως παντού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη η μάσκα από την 1η Ιουνίου καταργείται σε μία πληθώρα κλειστών χώρων.

«Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ωστόσο τόνισε πως ΔΕΝ καταργείται στους εξής χώρους:

  • Νοσοκομεία
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)
  • Το μοναδικό μέτρο για ανεμβολίαστους

Το δεύτερο μέτρο με το οποίο θα πορευτούμε το καλοκαίρι του 2022, αφορά ένα κομμάτι των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με φυσική παρουσία, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Η υποχρέωση αυτή αναμένεται να παραμείνει για όλο το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο υπ. Υγείας τα μέτρα αυτά θα επαναξεταστούν από τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πηγή: ieidiseis.gr

2 thoughts on “Τέλος οι μάσκες στα σχολεία και πανεπιστήμια – Τι ισχύει για τις εξετάσεις

  1. Το τέλος της μάσκας δεν το εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνώμων συντέκνοι το εισηγήθηκαν οι ΕΚΛΟΓΕΣ που ερχωντε σε 4- 5 μηνες για να προλάβετε να …..ξεχάσετε τη μουρίδα που σας επέβαλε με το ζόρι το σκουπίδι της Κρήτης, ο μητσοτάκης ! Συντοπίτες πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Έλληνες στο εξωτερικό πέρασαν τα δυο αυτά χρόνια χωρίς λοκντάουν, χωρις μηνυμα από το τηλέφωνο για άδεια να βγουν από το σπίτι τους, χωρις απαγορευτικά, χωρις μάσκες, υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρις να αλλάξει ο ρυθμός της εργασίας τους, με κανονικούς ρυθμούς το εισόδημα και ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΗΜΑ λόγω ………ανυπακοής στο ΦΑΡΑΩ ΤΟΥΣ γιατι απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΡΑΩ.
    Τώρα θα προσπαθήσουν να τα ξεχάσετε για να τους ξαναψηφισετε ….πάλι σαν διανοητικά αναποιροι που πιστεύουν πως ειστε ( προσωπικά το πιστεύω και γώ από το πως ψηφίζετε )

  2. Η μάσκα για τα παιδιά στο σχολείο δεν θα καταργηθεί γιατί είναι ένδειξη υποταγής και υπακοής…. Έβγαλαν και καλά μια απόφαση τώρα, αλλά δεν θα εφαρμοστεί στις εξετάσεις (άρα μέχρι να κλείσουν τα σχολεία θα φοριέται…) και από Σεπτέμβρη που τα παιδιά θα επιστρέψουν θα φοράνε… τριπλή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook