Τέλος μετά από τρεις δεκαετίες για ιστορικό μοντέλο της Ford

τέλος-μετά-από-τρεις-δεκαετίες-για-ιστ-1198417

Από τη στιγμή που η Ford σταμάτησε να κατασκευάζει το Fusion (το αμερικανικό Mondeo δηλαδή) στο εργοστάσιο της στο Μεξικό τον Αύγουστο του 2020, πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν ανοιχτά για τέλος εποχής του ιστορικού μοντέλου της φίρμας. Κάτι που μεταξύ μας ήταν θέμα χρόνου να συμβεί λόγο και της τεράστιας ζήτησης που εμφανίζουν τα crossover και SUV μοντέλα παγκοσμίως, σε αντίθεση με την ταχεία πτώση των 4θυρων αμαξωμάτων.

Η Ford Europe λοιπόν, ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της, ότι τα τελευταία Mondeo θα κυλήσουν στην παραγωγή έως το Μάρτιο του 2022. Μάλιστα, η φίρμα, δε σκοπεύει να προχωρήσει στην αντικατάσταση του μοντέλου με κάποια νέα γενιά, καταργώντας το ουσιαστικά από τη γκάμα της!

Με… την αποχώρηση του Mondeo από την γκάμα της Ford, η μπλε οβάλ φίρμα, θα είναι «sedan-free» στην ευρωπαϊκή αγορά για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες! Τα χάτσμπακ αμαξώματα θα περιορίζονται στα Fiesta και Focus, με τη μόνη στέισον πρόταση να ακούει στο όνομα Focus SW.

Όσο για το crossover μοντέλο κατηγορίας D-Segment που φημολογείται πως θα αντικαταστήσει τα Mondeo, S-Max και Galaxy, προφανώς αναμένεται να παρουσιαστεί με άλλο όνομα.

«Οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών, μας οδήγησαν ουσιαστικά σε αυτήν την απόφαση. Τα μεγάλα crossover και πολυχρηστικά μοντέλα μας όπως το 7θέσιο Galaxy και το S-Max, θα συνεχίσουν να παράγονται σε πλήρως όμως υβριδικές εκδόσεις όπως αυτές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα», ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής Ford στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Θυμίζουμε, ότι η πρώτη γενιά Mondeo (αντικατέστησε το Sierra) παρουσιάστηκε το 1992 και υπήρξε το πρώτο «παγκόσμιο αυτοκίνητο» της εταιρείας και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, τη δεκαετία του 1990. Συνολικά, η οικογένεια Mondeo έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκ. αντίτυπα στην Ευρώπη σε αυτά τα 29 χρόνια ζωής της.

Πηγή: drive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook