Τέλος η καραντίνα για τους τουρίστες από την ερχόμενη εβδομάδα

τέλος-η-καραντίνα-για-τους-τουρίστες-α-1124073

Με το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας να παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένο η κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει τους περιορισμούς καραντίνας, από την επόμενη εβδομάδα, για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε ακόμη χώρες,

Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν εμβολιαστεί ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, στο Reuters.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενόψει ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου», ανέφερε στο πρακτορείο το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι ταξιδιώτες από Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και οδικώς, από δύο συνοριακούς σταθμούς.

Οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα, εάν αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ή επιδείξουν αρνητικό PCR τεστ που έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Σημείωσε πάντως ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλοι οι επισκέπτες που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ και να τίθενται σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαιτείται υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε τεστ κατά του κορονοϊού και κατά την άφιξή τους στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως η τουριστική περίοδος ξεκινά επίσημα στις 14 Μαΐου ενώ τα πρώτα «πειράματα» με γκρουπ τουριστών στα ελληνικά νησιά έχουν ξεκινήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έλευση 200 Ολλανδών στη Ρόδο.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook