Τέλος η Euroleague – Oριστική η διακοπή της σεζόν

τέλος-η-euroleague-oριστική-η-διακοπή-της-σεζόν-1046441

έλος στη φετινή σεζόν της Euroleague! Οι ομάδες της διοργάνωσης συμφώνησαν με την πρόταση του CEO Τζόρντι Μπερτομέου, που πρότεινε να ακυρωθεί η σεζόν, αλλά και με τους παίκτες, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην επανεκκινήσει η Euroleague υπό τον κίνδυνο τραυματισμών.

Οι έντεκα ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α (ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ζαλγκίρις, Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι) συμφώνησαν με τον Μπερτομέου και πλέον η σεζόν ακυρώνεται.

Ανάλογη είναι η εξέλιξη και για το Eurocup, όπου ο Προμηθέαςείχε φτάσει μέχρι την προημιτελική φάση.

Οι λόγοι για τους οποίους η Euroleague αποφάσισε να βάλει «τελεία» στην διοργάνωση της σεζόν 2019-20 είναι κυρίως οι εξής:

*Οι περισσότερες ομάδες διοργάνωσης έχουν δώσει άδεια στους παίκτες τους. Το σύνολο των αμερικανών παικτών τους βρίσκεται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για περισσότερο από 2,5 μήνες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητικοί στο να επιστρέψουν και κάνουν ήδη focus στην επόμενη σεζόν και άλλο στο επόμενο συμβόλαιο της καριέρας τους.

*Υπάρχουν ακόμη χώρες που βιώνουν τις συνέπειες της επέλεασης του Covid-19 χωρίς να έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρείων δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

* Η οικονομική ζημία των ομάδων είναι ήδη μεγάλη και μια επανεκκίνηση θα δημιουργήσει νέα έξοδα στα κλαμπ.

ethnos.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook