Τέλος εποχής… Αναχωρούν από τα Χανιά οι Μινωικές Γραμμές

τέλος-εποχής-αναχωρούν-από-τα-χανιά-ο-1626401

Αίτημα μη εκτέλεσης του δρομολογίου από και προς τα Χανιά έως την 31η Οκτωβρίου 2023 κατέθεσε η Minoan Lines στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΥΔΩΝ θα μεταδρομολογηθεί στις γραμμές της Αδριατικής.

«Το αίτημα είναι για προσωρινή μη εκτέλεση του δρομολογίου στα Χανιά» επισημαίνουν σε συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου στελέχη της Minoan ενώ κύκλοι του Ομίλου ξεκαθαρίζουν ότι η Minoan σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει τη γραμμή αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει εκεί δρομολογημένο πλοίο ενώ οι ανάγκες στην Αδριατική αυξάνουν.

Πάντως την ίδια ώρα, η μεγάλη διάρκεια της περιόδου που ζητά η εταιρεία να λείψει από τα Χανιά, συμπεριλαμβάνοντας και τους θερινούς μήνες, εγείρει εύλογες ανησυχίες για το αντίθετο…

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο των Μινωικών δρομολογήθηκε στο Χανιά – Πειραιάς το 2018, έχοντας περάσει από… 40 κύματα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην μέχρι τότε μονοπωλιακή γραμμή γι’ αυτό και αποχώρησή του έρχεται να προβληματίσει ιδιαίτερα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως την ίδια ώρα ο Εμάνουελ Γκριμάλντι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και συμμετέχει στο 13ο ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum τόνισε πως:

«Ξεκάθαρα ενδιαφερόμαστε για το λιμάνι του Ηρακλείου, όπως ενδιαφερθήκαμε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κερδίσαμε τον διαγωνισμό. Το ίδιο θα κάνουμε και με το Ηράκλειο, θα συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό και ελπίζω να κάνουμε την καλύτερη προσφορά».

Περνώντας στη γενική εικόνα της ελληνικής ακτοπλοΐας, οι εξελίξεις το 2023 αναμένονται με ενδιαφέρον αφού υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα που θα προκαλέσουν καραμπόλες και στα δρομολόγια. Όπως δήλωσε χθες αποκλειστικά στο newmoney ο Εμάνουελ Γκριμάλντι:

«Ενδιαφερόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα, όπως κάνουμε σε όλο τον κόσμο” για να προσθέσει: “Ενδιαφερόμαστε πολύ να μεγαλώσουμε την επιχειρησιακή δραστηριότητα μας στη Μεσόγειο. Έχουμε TransMed στην Ισπανία, τη Grimaldi στην Ιταλία και τις Μινωικές στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι στο site της εταιρίας δεν υπάρχουν πλέον τα Χανιά ως προορισμός.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Τέλος εποχής… Αναχωρούν από τα Χανιά οι Μινωικές Γραμμές

  1. Σε μια χρονιά που η Κρήτη ολόκληρη θα βουλιάξει (έστω και αν οι περισσότεροι έρθουν με αεροπλάνο) μένουν τα Χανιά με 1 πλοίο την ημέρα… Ασχολίαστο…

  2. Τον ηπιαμε!!!Θυμαστε τι γινοτανε οτν η ανεκ ηταν μονοπωλιο!!!!Μου φαινεται κι εγω οτι απο Ηρακλειο θα πιαίνω!!!
    (Δωρακι ατελειωτο για την ανεκ που αιμοραγει…Τα διαπλεκομενα δεν υπαρχουν μονο στην πολιτικη…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook