Τέλος από σήμερα η πλατφόρμα PLF: Τι αλλάζει στις αφίξεις των επιβατών του εξωτερικού

τέλος-από-σήμερα-η-πλατφόρμα-plf-τι-αλλάζ-1391131

Τέλος από σήμερα η πλατφόρμα του PLF για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού. Όπως αναφέρεται σε  Covid-19 notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με την εφαρμογή της αεροπορικής οδηγίας όλοι οι επιβάτες που καταφθάνουν στην χώρα μας από οποιαδήποτε προορισμό του εξωτερικού δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν πριν την άφιξη στην Ελλάδα την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες όλοι  οι επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα έπρεπε να είχαν συμπληρώσει το Passenger Locator Form(PLF) .Όσοι δεν είχαν συμπληρώσει την φόρμα  PLF βρίσκονταν αντιμέτωποι με  επιβολή προστίμου από τις  τις ελληνικές αρχές.

PLF: Πως λειτουργούσε η πλατφόρμα 

Η πλατφόρμα, PLF λειτουργούσε μέχρι χθες ως εξής:

Οι παραπάνω επιβάτες  που συμπλήρωναν την παραπάνω πλατφόρμα θα λάμβαναν  στο  email που δήλωσαν ένα QR code το οποίο θα ορίζει αν θα χρειαζόταν  να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους ή όχι.

-Οι επιβάτες  έπρεπε να κρατήσουν και να είναι σε θέση να αποδείξουν στις αρχές, τον κωδικό QR που  λάμβαναν  σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, κατά την άφιξη.

-Επίσης, το προσωπικό του τμήματος Υγείας, που  ήταν  υπεύθυνο για τη συλλογή PLF, πραγματοποιούσε  ελέγχους θερμοκρασίας σε όλους τους επιβάτες πριν από την ανάκτηση αποσκευών.

-Επείγουσες περιπτώσεις ταξιδιού που  πραγματοποιούνταν  σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών από την κράτηση, εξεταζόντουσαν  από τις Ελληνικές Αρχές ανά περίπτωση.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook