Τελικά χρεώνονται τα μηνύματα από το 112;

Σχετικά με τις φήμες για τη χρέωση αρκετών αριθμών για τα μηνύματα που δέχθηκαν από τον Ευρωπαϊκό αριθμό 112 απάντησαν κυβερνητικές πηγές το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο «κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέριας».

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η αποστολή αυτών των μηνυμάτων γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το Κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

«Σημειώνεται ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται. Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρέξει από την 1η Ιανουαρίου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται» καταλήγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ