Τελέστηκαν τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Λουκά στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος

τελέστηκαν-τα-θυρανοίξια-του-ιερού-πα-1235496

Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος της Κισάμου πόλεως δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο, ταπεινό και απέριττο, ιερό παρεκκλήσιο, αφιερωμένο εις τον Αγ. Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως Κριμαίας, τον ιατρό και θαυματουργό τάμα και ευσεβής πόθος.

Τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και χοροστάτησε εις τον Εσπερινό που ακολούθησε.

Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Πεπληρωμένοι χαράς και ευφροσύνης τελούμε σήμερα τα θυρανοίξια του καλαίσθητου, ιερού ετούτου παρεκκλησίου, αφιερωμένο εις τον Αγ.Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως Κριμαίας.

Στο Συναξάρι της σημερινής ημέρας μνημονεύουμε τους αγίους θεοφόρους Αποστόλους Βαρθολομαίο και Βαρνάβα και ο νούς, η καρδιά και η προσευχή μας στρέφεται και ταξιδεύει εις την Βασιλίδα Πόλι, την Κωνσταντινούπολη και τον Ηγούμενο της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό ημών Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Οποίος άγει τα σεπτά Ονομαστήρια Του και ο Οποίος, χάριτι Θεού, συμπληρώνει 30 έτη ευκλεούς και πολυδένδρου Πατριαρχίας.

Οι Ιεροί Κανόνες και οι αιώνες κληροδότησαν ο Πατριάρχης του Γένους να είναι ο συντονιστής της οικουμενικής Ορθοδοξίας, όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Η Εκκλησία της Κρήτης σεμνύνεται καθώς αποτελεί την «ναυαρχίδα» του Οικουμενικού Θρόνου, κατά προσφιλή έκφραση του Παναγιωτάτου.

Η Ι. Μητρόπολις μας έτυχε της υψίστης ευλογίας και χαράς της υποδοχής και ευλογητικής επισκέψεως του Παναγιωτάτου 5 φορές την τελευταία 15ετία, με τελευταία το 2018 όπου τέλεσε τα θυρανοίξια του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και εορτάσαμε τα 50 έτη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Ταπεινά ευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός ημών πολυετή τον Σεπτό Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, χαρίζοντας Τον εις την οικουμενική Ορθοδοξία.

Τα σημερινά θυρανοίξια του καλαίσθητου ετούτου παρεκκλησίου υπενθυμίζουν σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη όπως ανακαινίζουμε την ψυχή και την καρδιά μας, αναβαπτίζοντας τον καθ΄ ημέρα βίο μας εις το βίωμα και την εμπειρία της αμωμήτου πίστεως μας. Ασφαλής δρόμος και τρόπος η βιωματική συμμετοχή μας στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Μέτοχοι και κοινωνοί της χάριτος του Θεού καλούμεθα όπως καταστούμε, μετέχοντας συνειδητά εις την ζωή της Εκκλησίας.

Ας γίνει η σημερινή ευλογημένη και χαρμόσυνη αυτή ημέρα δια την ιστορική Ενορία του Αγ. Σπυρίδωνος, δια την πόλη μας και την Ι. Μητρόπολη μας, ας γίνει ευκαιρία, απαρχή, μιας νέας πνευματικής πορείας και ζωής, εσωτερικής ανακαίνισης και αναψυχής, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθως ευχαρίστησε, με λόγους θερμούς, τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Δυτικής Κισάμου Αιδ. Πρωτ. Εμμανουήλ Μπαργωτάκη, «ο ζήλος, η ευλάβεια, η φιλοτιμία και φιλοκαλία του οποίου υπήρξε η αιτία δημιουργίας του ιερού παρεκκλησίου», ως σημείωσε, ευχαριστώντας και τους χορηγούς και ευλαβείς δωρητές.

Ακολούθησε Ι. Παράκλησις του Οσίου Λουκά, την δε κυριώνυμο ημέρα θα τελεστεί η πρώτη Θεία Λειτουργία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook