Ταξική Ενότητα Ξενοδοχοϋπαλλήλων: «Το δώρο Χριστουγέννων είναι μέρος των δεδουλευμένων μας»

ταξική-ενότητα-ξενοδοχοϋπαλλήλων-τ-1592777

Καταληκτική ημερομηνία η 21η Δεκεμβρίου για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Η Ταξικη Ενότητα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος  δεν το έχει λάβει, μπορεί να έρθει άμεσα σε επαφή με την Ταξική Ενότητα.

Αναλυτικά η ανακοινωση:

«Το δώρο Χριστουγέννων είναι μέρος των δεδουλευμένων μας.

Είναι κατάκτηση και δικαίωμά μας! Δεν χαρίζεται, δεν επιστρέφεται!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

σας υπενθυμίζουμε ότι η 21η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων. Αφορά τόσο τους εργαζόμενους σε 12μηνα ξενοδοχεία αλλά και όσους εποχικούς δεν έλαβαν το δώρο Χριστουγέννων μαζί με το επίδομα και την αποζημίωση της άδειας στη λήξη της σεζόν (είναι τρία διαφορετικά χρηματικά ποσά).

Για όσους εργάστηκαν από 1η Μαϊου εως 31 Δεκεμβρίου αντιστοιχεί ως δώρο ένας ολόκληρος μισθός. Για όσους εργάστηκαν μικρότερο διάστημα μέσα σε αυτή την περίοδο, υπολογίζουμε 2 ημερομίσθια ανα 19 ημερολογιακές ημέρες (ημερομίσθιο> μηνιαίος μισθός δια 25 ημέρες). Στον υπολογισμό προσμετρούνται επίσης και λοιπές τακτικές αποδοχές οπως προσαυξήσεις από Κυριακές, αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες, επίδομα άδειας(Χ0,04166), πριμ κ.α.

Το δικαιούμαστε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ μας. Οι εργοδότες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το καταβάλουν. Δεν μας κάνουν χάρη που μας το δίνουν και δεν τους το χαρίζουμε. Κατατίθεται σε ξεχωριστό ποσό στην τράπεζα με την σαφή περιγραφή ¨ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ¨ και ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

Ενσωμάτωση στον μηνιαίο μισθό ή προφορική συμφωνία για μη καταβολή του ή παραίτηση του εργαζόμενου είναι άκυρη νομικά. Η μη καταβολή του είναι τόσο σοβαρό παράπτωμα που μπορεί να οδηγήσει στο αυτόφωρο.

Κάθε εργαζόμενος που δεν του έχει καταβληθεί το δώρο μέχρι τις 21 Δεκέμβρη μπορεί να έρθει άμεσα σε επαφή με την Ταξική Ενότητα (τηλ 6937235548, mail: [email protected]).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook