Ταξίδι στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της μπίρας

ταξίδι-στο-μόναχο-την-πρωτεύουσα-της-μ-925979

Γνωστή και ως η «μυστική πρωτεύουσα» της Γερμανίας, το Μόναχο, είναι μια γραφική πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ίζαρ.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της μπίρας λόγω του διάσημου Oktoberfest, ενός εκ των πιο φημισμένων φεστιβάλ στον κόσμο.

Κάθε χρόνο από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου (για φέτος η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου), εκατομμύρια λάτρεις της μπίρας δίνουν ραντεβού στο Μόναχο για να συμμετάσχουν σε αυτό το event που είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο τους ποτό.

Η διοργάνωσή του ξεκίνησε το 1896 και πλέον συγκαταλέγεται στα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βαυαρικής κουλτούρας. Εκατομμύρια λίτρα μπίρας καταναλώνονται κάθε χρόνο, με περισσότερες από 1.000 ζυθοποιίες να παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ και να κερνούν τους συμμετέχοντες.

Η Παλιά Πόλη (Altstadt) του Μονάχου, με τα κτίρια σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, την ώρα που κατά μήκος του ποταμού καταπράσινες εκτάσεις ενδείκνυνται για περίπατο και χαλαρωτικές στιγμές με φόντο το υδάτινο στοιχείο.

Σημείο αναφοράς για το κέντρο της πόλης η πλατεία Marienplatz, με την περίφημη εκκλησία της Παρθένου Μαρίας με το χαρακτηριστικό ρολόι με ταξινομημένους κινούμενους αριθμούς που παρουσιάζουν σκηνές από μεσαιωνικές παραστάσεις, καθώς επίσης και μια εικόνα του διάσημου Schäfflertanz («χορός των κατασκευαστών βαρελιών»).

Στα όσα αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να παρατηρήσει από κοντά το ιστορικό κτίριο του παλιού δημαρχείου, η παλαιότερη εκκλησία της πόλης καθώς και το παλιό οπλοστάσιο στην πλατεία Jacobsplaats που σήμερα λειτουργεί ως δημοτικό μουσείο.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook