Ταξίδι στην υπέροχη ύπαιθρο της Τοσκάνης

ταξίδι-στην-υπέροχη-ύπαιθρο-της-τοσκά-855862

Ένα από τα πιο όμορφα και ονειρικά μέρη στην Κεντρική Ιταλία, η Τοσκάνη αποτελεί σίγουρα διακαή πόθο των λάτρεων του κρασιού, αλλά και των απανταχού γευσιγνωστών που θέλουν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα της.

Εικόνες με απέραντους αμπελώνες και δάση στο βορρά, εναλλάσσονται με κοιλάδες και λόφους στο νότο, συνθέτοντας το ατμοσφαιρικό πάζλ της ονειρικής Τοσκάνης.

Μεσαιωνικά κάστρα και διάσπαρτα ήσυχα χωριουδάκια ολοκληρώνουν το σκηνικό, που αποτελεί ιδανική επιλογή για αγροτουριστικές διακοπές αλλά και για ένα road trip που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο.

Μοντεπουλτσιάνο

Η μεσαιωνική πόλη του Μοντεπουλτσιάνο, χτισμένη πάνω σε λόφο 605 μέτρων από τη θάλασσα, βρίσκεται στη νότια Τοσκάνη στην επαρχία της Σιένα και φημίζεται για το εξαιρετικό κρασί της, το οποίο είναι και το αρχαιότερο ολόκληρης της Τοσκάνης.

Η πόλη με τα πολλά παραδοσιακά οινοποιεία, εδώ παράγεται το περίφημο κόκκινο κρασί Vino Nobile de Montepulciano, περιβάλλεται από οχυρωματικά τείχη του 1511 και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής για τον επισκέπτη που θα βρεθεί εδώ.

Ενδιαφέρουσες εκκλησίες, αναγεννησιακά κτήρια και πέτρινα σοκάκια στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στο Μοντεπουλτσιάνο ο επιβλητικός καθεδρικός ναός της πόληςκαι το μέγαρο Palazzo Tarugi.

Μπολγκέρι

Μια μικρή πόλη χτισμένη πάνω σε λόφους στην επαρχία του Λιβόρνο, που φημίζεται και αυτή για τα πολύ καλά κρασιά της.

Ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο με τα χαρακτηριστικά σπίτια από πέτρα και τούβλα και τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, πλούσια καταστήματα με τρόφιμα και κρασιά, μικρά εστιατόρια και ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές, και πάνω απ’ όλα η ιδιαίτερη ατμόσφιρα της πόλης αποτελούν τα θέλγητρα του Μπολγκέρι.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του το επιβλητικό κάστρο της πόλης, το οποίο κατά το σούρουπο φωταγωγείται και μοιάζει πραγματικά ονειρικό.

Μονταλτσίνο

Γενέτειρα ενός από εκ των δημοφιλέστερων κρασιών στον κόσμο, του Brunello di Montalcino, το Μονταλτσίνο νότια της Σιένα και σε απόσταση 80 χλμ. από τη Φλωρεντία αποτελεί έναν άκρως ατμοσφαιρικό προορισμό για τους λάτρεις του κρασιού και της υπαίθρου.

Βρίσκεται στην επαρχία της Val d’ Orcia και ξελογιάζει τον επισκέπτη με την ομορφιά και τη γραφικότητά του. Ατμοσφαιρικά σοκάκια, παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία που μυούν στην τοπική γαστρονομία, στα όσα σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφτεί στην πόλη.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook