Ταξίδι στην παγωμένη λίμνη με τις φυσαλίδες – Απόκοσμη ομορφιά στον Καναδά

ταξίδι-στην-παγωμένη-λίμνη-με-τις-φυσα-843311

Η τεχνητή λίμνη Abraham βρίσκεται στους πρόποδες της καναδικής οροσειράς Βραχώδη Όρη και είναι γνωστή για το μοναδικό θέαμα που προσφέρει.

Η εικόνα της λίμνης είναι εντελώς απόκοσμη, καθώς το νερό είναι γεμάτο φυσαλίδες που μοιάζουν με μικρούς ιπτάμενους δίσκους που έπεσαν στο νερό και πάγωσαν ακαριαία.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για παγωμένες φυσαλίδες μεθανίου, «κάψουλες» με το αέριο που παγιδεύτηκαν στο νερό, πάγωσαν και συνέθεσαν ένα υπέροχο θέαμα.

Το αλλόκοτο περιεχόμενό της δημιουργείται εξαιτίας φύλλων, ζώων και άλλων οργανισμών που πέφτουν στο νερό, βυθίζονται και «καταναλώνονται» από βακτήρια που εκλύουν μεθάνιο.

Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1972, με την κατασκευή του φράγματος Bighorn και αποτελεί αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για τους φωτογράφους τοπίων.

Σύμφωνα με φωτογράφους που έχουν απαθανατίσει το τοπίο, η παγωμένη επιφάνεια παρότι αρκετών εκατοστών κόβει την ανάσα, καθώς βλέπει κανείς κάτω στον πυθμένα όλες τις ρωγμές που δημιουργούνται.

Ακόμη, οι ήχοι από τους πάγους που σπάνε στο εσωτερικό της είναι τρομακτικοί για όποιον προσπαθήσει να περπατήσει επάνω της.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook