Ταξίδι στην μυστική πολύχρωμη πόλη της Ισπανίας

ταξίδι-στην-μυστική-πολύχρωμη-πόλη-τη-859856

Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά λιμανάκια της Ισπανίας, που είναι τόσο ζωντανό όσο και οι χρωματιστές προσόψεις των κτιρίων του.

Ο λόγος για το Κουδιγιέρο, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στην περιοχή της Αστούριας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας, «φωλιασμένη» στις πλαγιές ενός βουνού που δροσίζεται από τα νερά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με το θρύλο, η πόλη δημιουργήθηκε από τους Βίκινγκς, ενώ οι ντόπιοι υποστηρίζουν ένθερμα, ότι πρόκειται για το μοναδικό αυθεντικό κομμάτι ολόκληρης της χώρας.

Το Κουδιγιέρο θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από ονειρικό τοπίο κάποιας καρτ ποστάλ, καθώς η εικόνα με τα πολύχρωμα σπίτια που «αγκαλιάζουν» την κεντρική πλατεία της πόλης μοιάζει πραγματικά παραμυθένια, ενώ δημιουργεί την αίσθηση ότι ο επισκέπτης βρίσκεται στην διάσημη ακτή Αμάλφι στην Ιταλία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη γοτθική εκκλησία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και το εκκλησάκι του Humilladero, ενώ μια βόλτα στο φάρο κρίνεται απαραίτητη για να θαυμάσει την υπέροχη θέα και να περπατήσει κατά μήκος του λιμανιού.

Τέλος, ο επισκέπτης εδώ μπορεί να απολαύσει τοπικές νοστιμιές στις ταβέρνες των ψαράδων που βρίσκονται στην πλακόστρωτη πλαζ δίπλα στη θάλασσα και να ανακαλύψει την παλιά πόλη περπατώντας στα πλακόστρωτα στενά της.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook