«Ταξίδι ψυχής» από μια οικογένεια – Κάνουν το γύρο του κόσμου προτού τα παιδιά τους τυφλωθούν

ταξίδι-ψυχής-από-μια-οικογένεια-κ-1533823

Έναν πραγματικό «ταξίδι ζωής» έχει ξεκινήσει μια οικογένεια από τον Καναδά, βάζοντας στόχο να γυρίσει όλο τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο χρόνος είναι κάτι που αποτελεί «πρόβλημα» για την εξαμελή οικογένεια, μιας και βρίσκονται προ αρκετά σημαντικών εξελίξεων με την υγεία των τριών παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, πάσχουν από μια σπάνια πάθηση στα μάτια, την μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, και αναμένεται να χάσουν την όρασή τους μέχρι την ηλικία των 30 ετών.

Έτσι, η μαμά Edith Lemay και ο μπαμπάς Sebastien Pelletier αποφάσισαν να γεμίσουν με τις ομορφότερες εικόνες του κόσμου τις αναμνήσεις των παιδιών τους, προτού εκείνα βυθιστούν στο σκοτάδι.

Η απόφαση της οικογένειας να αφήσει τα πάντα, για να δείξει στα παιδιά ποσό όμορφος είναι ο κόσμος, έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση για την δύναμη και την αποφασιστικότητα των δύο γονιών.

«Γιατί σε φωτογραφία και όχι από κοντά;»

Όπως σημείωσε η μητέρα Edith Lemay, η ιδέα για τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο γεννήθηκε όταν ένας γιατρός τους συνέστησε να γεμίσουν με εικόνες το «παρελθόν» των παιδιών τους.

Μιλώντας στο CNN η ίδια τόνισε: «Σκέφτηκα: «Δεν θα δείξω στη Μία έναν ελέφαντα σε ένα βιβλίο, αλλά θα την πάω να δει έναν πραγματικό ελέφαντα». Και θα γεμίσω την οπτική της μνήμη με τις καλύτερες, τις πιο όμορφες εικόνες που μπορώ. Υπάρχουν σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα ταξίδια».

Σύμφωνα με την Edith Lemay η κόρη της, γνωρίζει από την ηλικία των επτά ετών ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια, καθώς και την κατάληξη που θα έχει αυτή για τον οργανισμό της, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα δύο αγόρια της πληροφορήθηκαν τα γεγονότα πρόσφατα.

«Ο μικρός μου με ρώτησε: «Μαμά, τι σημαίνει να είσαι τυφλός; Θα μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο;» Είναι πέντε ετών. Αλλά σιγά-σιγά καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει», συμπλήρωσε η μητέρα τους.

Τι είναι η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα

Η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα ή όπως αναφέρεται επιστημονικά «retinis pigmentosa», περιγράφει μια ομάδα γενετικών διαταραχών που τείνουν να εμφανίζονται σε οικογένειες και προκαλούν μια αργή αλλά προοδευτική απώλεια της όρασης.

Η retinis pigmentosa προκαλεί εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς, απώλεια της λειτουργίας του φωτοευαίσθητου νευρικού στρώματος στο πίσω μέρος του ματιού. Η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα συνήθως επηρεάζει σοβαρά και τα δύο μάτια, φτάνοντας μέχρι την παιδική τύφλωση σε κάποιες περιπτώσεις.

Το retinis pigmentosa πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι ένα από τα σημάδια είναι μια συσσώρευση της χρωστικής του αμφιβληστροειδούς που μπορεί να φανεί κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμολογικής εξέτασης.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook